Paunović ponosan na igrače

Izvor: Akter, 03.Jun.2015, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paunović ponosan na igrače

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije za igrače do 20 godina Veljko Paunović je ponosan na ekipu, pošto je ostvarila pobedu na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu

Fudbaleri Srbije pobedili su danas u Danidinu selekciju Malija sa 2:0, u utakmici drugog kola Grupe D i ostali u igri za plasman u osminu finala.

"Mnogo sam zadovoljan i >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << ponosan na ove momke. Ostvarii smo istorijsku pobedu za Srbiju, prvu na šampionatima sveta. Čestitam im na srčanosti, na požrtvovanju, na ponašanju. Pokazali su izuzetan mentalitet u trenucima kada je bilo najpotrebnije i sada nam se čini kao da nam je pao veliki teret sa leđa", rekao je Paunović za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Golove su postigli Sergej Milinković Savić iz slobodnog udarca u 27. minutu i Staniša Mandić u 75. minutu.

Paunović je rekao da je Mali pokazao da je kvalitetna ekipa, ali da je njegov tim verovao da je bolji.

"Ponovili smo dobru igru iz duela sa Urugvajem, ali smo na to uspeli da nadogradimo i realizaciju. Možda smo mogli da postignemo još neki pogodak. Oba gola postigli smo na vreme, posebno prvi nakon sjajnog udarca Sergeja Milinković Savića. Imali smo naporan dan u svakom pogledu, pre svega psihički, ali sada smo vratili grupu na početak, svi su izjednačeni", rekao je Paunović.

U Grupi D sve četiri ekipe imaju po tri boda, a Srbija je prva zbog najbolje gol razlike.

"Prvi smo na tabeli, ali ćemo se ponašati kao da nismo. Rekao sam igračima da posle poraza od Urugvaja (u prvom kolu) ne spuštaju glavu, a isto tako ni sada da je previše ne dižu. Nastavljamo posao zbog koga smo došli na Novi Zeland. Igramo fudbal na visokom nivou i tako ćemo nastaviti", rekao je Paunović.

Reprezentativac Srbije Staniša Mandić rekao je da je presrećan zbog gola. On je 10 minuta pre pogotka na terenu zamenio Ivana Šaponjića.

"Ovo je istorijski dan, jer Srbija slavi prvu pobedu na šampionatu sveta. Prva pobeda i moj prvi pogodak, prelepo. Četitam saigračima, bili su sjajni. Izneli smo težak teret protiv veoma nezgodnog protivnika. Utakmica je bila otvorena, zanimljiva za publiku. Oni su moža više držali loptu, ali mi smo imali konkretnije akcije, bolje prilike i zasluženo pobedili. Idemo dalje, čeka nas Meksiko", rekao je Mandić.

Utakmice poslednjeg trećeg kola igraće se u subotu od 6 časova, Srbija - Meksiko i Mali - Urugvaj.

Reprezentativac Srbije Andrija Živković rekao je da je samopouzdanje ekipe na visokom nivou.

"Protiv Malija nam se vratilo sve što nas nije htelo protiv Urugvaja. Čini mi se da smo danas teže dolazili do igre nego u prvom meču. Afrikanci su vrlo nezgodna, brza i nepredvidiva ekipa. Što je još važnije, samopouzdanje je na najvišem nivou, idemo dalje, ako ovako nastavimo nema prepreke za Srbiju", rekao je Živković.

Fudbaler Srbije Milan Gajić rekao je da njegova ekipa ne namerava da prepusti prvo mesto na tabeli.

 "Utakmica je bila onakva kakvu smo očekivali, Mali je užasno nezgodna ekipa, hitra i opasna sa svih strana, ali mi iz odbrane smo danas obavili dobar posao, kao i ceo tim. Već počinjemo da mislimo na Meksiko, ne nameravamo da siđemo sa prvog mesta", rekao je Gajić.

Reprezentativac Mijat Gaćinović rekao je da mu je prijala ofanzivnija uloga u današnjoj utakmici.

"Bolje sam se snašao, bio sam opasniji po gol, malo je nedostajalo da se u drugom poluvremenu upišem među strelce, ali se isprečila stativa. Pogodili su Sergej i Manda, a to je najvažnije, pobedili smo i ponovo smo u igri za drugi krug. Spao nam je veliki pritisak sa leđa, možemo malo da odahnemo jer nismo bili baš u zavidnoj poziciji pre utakmice. Izdigli smo se i zasluženo pobedili", rekao je Gaćinović.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Paunović blista od sreće: Istorijska pobeda

Izvor: Vesti-online.com, 03.Jun.2015

Selektor omladinske reprezentacije Srbije Veljko Paunović posle istorijske, prve pobede Srbije na Mundijalitu na Novom Zelandu, izjavio je da je ponosan na igrače...Srbija je u drugom kolu D grupe savladala Mali sa 2:0 i protiv Meksika u poslednjem kolu odlučivaće o plasmanu u osminu finala...- Ostvarili...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.