Papa podržao medjureligijsku fudbalsku utakmicu

Izvor: Beta, 25.Avg.2014, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa podržao medjureligijsku fudbalsku utakmicu

VATIKAN, 25. avgusta 2014. (Beta-AP) - Poglavar rimokatoličke crkve Franja podržao je u ponedeljak medjureligijsku utakmicu koja će okupiti neke od najvećih svetskih fudbalskih imena, a za cilj ima promovisanje mira i prikupljanje novca za ugroženu decu.

Legendarni argentinski fudbaler Havijer Zaneti rekao je da je ideja za utakmicu, koja će se 1. septembra odigrati na stadionu Olimpiko u Rimu, nastala tokom sastanka s Franjom prošle godine.

"Utakmica nije najvažnija >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << stvar, već poruka mira koju papa želi da pošalje svetu", rekao je Zaneti na konferenciji za novinare.

Selektor Argentine Herardo Martino i trener Arsenala Arsen Venger sastaviće ekipe, koje će činiti fudbaleri muslimanske, jevrejske, hrišćanske, hinduističke i budističke veroispovesti.

Medju igračima koji su se prijavili su Leo Mesi, Filipo Inzagi, Samjuel Eto i drugi.

Ipak, ne očekuje se da će papa Franja prisustvovati utakmici.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.