PSŽ proglašen za šampiona Francuske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Apr.2020, 14:08

PSŽ proglašen za šampiona Francuske

Fudbalska federacija Francuske odlučila je da Pari Sen Žermenu dodeli titulu prvaka države, nakon što su odlukom vlade zabranjena sva sportska takmičenja do septembra.

U trenutku prekida takmičenja u šampionatu Francuske trebalo je da se odigra još deset kola, a Pari Sen Žermen je bio na čelu tabele sa 12 bodova više od drugoplasiranog Olimpika.

Pari Sen Žermenu je to treća uzastopna, a ukupno deveta titula šampiona Francuske.

Za Ligu šampiona >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su se kvalifikovali Pari Sen Žermen i Olimpik, a trećeplasirani Ren će igrati kvalifikacije za to takmičenje.

Najveći gubitnici su poslednjeplasirani Tuluz i Amijen, koji je bio na 19. mestu, pošto su današnjom odlukom ispali iz prve lige.

Dva prvoplasirana tima iz druge lige, Lorijen i Lans, su promovisani u prvoligaše.

Baraž u kome je trebalo da se sastanu 18-plasirani tim iz prve lige i trećeplasirani iz druge ove godine neće biti odigran.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ekip: PSŽ šampion

Izvor: B92, 30.Apr.2020

Fudbalski savez Francuske doneo je odluku da završi sezonu u Ligi 1 i da šampionsku titulu dodeli Pari Sen Žermenu, prenosi list Ekip...Ovu odluku još uvek nije zvanično potvrdio ni Fudbalski savez Francuske ni Liga 1...PSŽ je u trenutku prekida prvenstva zbog pandemije virusa korona bio na vrhu...

Nastavak na B92...

Skupa cena prekida sezone: Francuzi ostaju bez 243.000.000 evra

Izvor: MozzartSport.com, 30.Apr.2020

Za Francuze fudbalska sezona je završena. Zbog pandemije korone klubovima prve i druge lige je rečeno da je stavljena tačka na prvenstva, jer nema uslova da se ona nastave. Pari Sen Žermen je proglašen novim prvakom, raspodeljene su evropske ulaznice i sve kako ide po redu. Ali odluka da nema fudbala...

Nastavak na MozzartSport.com...

Zvanično: PSŽ šampion, titula posvećena zdravstvenim radnicima

Izvor: MozzartSport.com, 30.Apr.2020

Posle najava stigla je i zvanična potvrda: Pari Sen Žermen je novi-stari prvak Francuske. Prema preporuci državnih organa, Fudbalski savez Francuske uz konsultaciju sa čelnicima Lige 1 i Lige odlučio je da stavi tačku na prekinuto prvenstvo. Takođe, prelomljeno je da se ozvaniče tabele onakve...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.