Izvor: HotSport.rs, 02.Feb.2016, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRVA PROVERA: Čukarički bolji od Poljaka, Matić presudio Koroni

U prvoj kontrolnoj utakmici Čukarički je igrao pobedio Koronu sa 1:0 velemajstorskim golom Igora Matića u meču sa mnogo trčanja, jakih i fizički zahtevnih duela. Fudbalski rečeno, više je pokazala ekipa iz Beograda i zasluženo je ostvarila trijumf u uvodnoj kontrolnoj utakmici na Kipru.

Prvi šut ka golu Korone videli smo u 24. minutu. Centrirao je sa desne strane kapiten Čukaričkog Filip Stojković, lopta >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << se od jednog defanzivca poljske ekipe odbila do Mandića koji je iz solidne pozicije, iskosa sa ivice šesnaesterca, ipak šutirao visoko iznad prečke. Još jedan pokušaj beležimo u 30. minutu. Iz slobodnog udarca pokušao je Lukaš, ali je bio prilično neprecizan. Pred kraj poluvremena Tijago je odlično proigrao Dimića koji nije dobro zahvatio loptu, pa je golman Korone lako intervenisao.
Poljski prvoligaš je prvu priliku na utakmici imao u 61. minutu. Glavom je pokušao Pavlovski, međutim, srećom po Čukarički lopta je otišla preko gola. Mogla je ekipa sa Banovog brda iznenada da povede u 75. minutu. Pritisak je na igraču Korone Vjerhovcovu izvršio Mirosavljević, tako da je ovaj prilično nesmotreno vratio loptu do golmana Malkovskog koji je krajnjim naporom sprečio autogol.
Konačno je Čukarički postigao gol u 85. minutu. Iskosa je sa desne strane slobodan udarac izveo Igor Matić. Činilo se da će možda ići na centaršut, ali je to bio direktan udarac, izuzetno precizan u gornji levi ugao, tako da čuvar mreže Korone nije imao šansu da spreči pogodak. Do kraja meča Matić je imao još jedan pokušaj, ali je ovog puta uspešniji bio golman Malkovski.
Korona je u ovom susretu, bar kako su nam prenele kolege iz Poljske, igrala u najjačem sastavu, dok je šef stručnog štaba Čukaričkog Zoran Popović pružio priliku dvadeset dvojici igrača.
– Korona je devetoplasirana ekipa u prvenstvu Poljske. Pojačali su se u ovom prelzanom roku. Nedavno su protiv lidera rumunskog šampionata igrali 0:0 tako da sam zadovoljan rezultatom. Trčali smo na nekom nivou druge Bundeslige. Sutra ću imati precizne rezultate. Poznato je da Poljaci više vode računa o fizici nego na kvalitetu igre. Prvo poluvreme je bilo egal, u drugom smo bili bolji rival i pobedili. Svi su danas dali svoj doprinos. Matić je Matić. Taj koji uvek donese taj “jezičak”. Zato su on i Mirosavljević imaju ogromne karijere iza sebe. Voleo bih da sam im bio trener kad su imali između 26 i 30 godina, onda bih verovatno i ja bio trofejni trener – izjavio je posle utakmice Popović.
– Mislim da smo kompletan susret odigrali na jednom stvarno dobrom nivou. U ovom trenutku je najvažnije da smo trčali baš dobro. Bio je tvrd meč, Poljaci imaju kvalitetan sastav. Iskreno, lepo je i kad se pobedi na pripremama. Od utakmica na pripremama ipak je važnije da spremni i orni dočekamo nastavak šampionata. Ali je uz pobede, atmosfera na pripremama sigurno pozitivnija i bolja. Što se tiče našeg boravka na Kipru, mogu da kažem samo da je sve odlično i na svom mestu – istakao je Igor Matić.
– Odigrali smo odličnu utakmicu. Na kraju smo pobedili zasluženo. Dobro je da nije bilo povreda. Korona ima kvalitetan sastav. Poljski timovi igraju snažno, očekivali smo ovako nešto. Na našu sreću presudila je ta čuvena levica Matića. Svaka čast na golu kapitenu! Idemo dalje sa pripremama kako bismo u prolećnom delu prvenstva ispunili ciljeve kluba. Predstoji nam još nekoliko utakmica na Kipru, gde ćemo se svakako truditi da poboljšamo formu. Neka nas samo sreća posluži dalje i biće sve kako treba – smatra Filip Stojković.
– Dosta ozbiljna, tvrda i agresivna ekipa. Vrlo je važno da se niko nije povredio. Jedan perfektan gol Matića doneo je pobedu. U nastavku priprema moramo da radimo još bolje i jače kako bismo spremni dočekali početak drugog dela šampionta. Jedva sam čekao da dodjemo na Kipar. Ovde nam je sve na dohvat ruke. Blizu je teren, odlični su uslovi u hotelu, uslovi za rad su odlični. Novi igrači se polako uklapaju i to je dobro za ekipu. Oni su dobri momci pre svega i nadam se da će pokazati da su prava pojačanja za Čukarički – rekao je Bojan Ostojić.
U ovoj utakmici van protokola u Čukaričkom bio je Nemanja Radonjić zbog lakše povrede i bola u nozi.

Nastavak na HotSport.rs...






Povezane vesti

Čuka krenula pobedom: Majstorija Matića srušila Koronu!

Izvor: MozzartSport.com, 02.Feb.2016

Brđani su apsolutno zasluženo došli do slavlja, jer su tokom većeg dela bili bolji rival - 1:0..Fudbaleri Čukaričkog ostvarili su pobedu na prvom kontrolnom meču na Kipru. Ekipa Zorana Popovića savladala je poljsku Koronu Kjelce rezultatom 1:0, a srelac odlučujućeg gola bio je iskusni kapiten...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.