PROŠLA JE DECENIJA: Fudbalski savez Srbije obeležio desetogodišnjicu osvajanja titule prvaka Evrope

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Avg.2023, 09:06

PROŠLA JE DECENIJA: Fudbalski savez Srbije obeležio desetogodišnjicu osvajanja titule prvaka Evrope

U finalu savladana Francuska sa 1:0.

Fudbalski savez Srbije obeležio je sinoć u Ubu jubilej - 10 godina od osvajanja titule prvaka Evrope za igrače do 19 godina. Izabranici tadašnjeg selektora Ljubinka Drulovića su 1. avgusta 2013. godine, u finalu igranom u Litvaniji, pobedili Francusku 1:0 golom Andrije Lukovića u 57. minutu.

U prepunoj sali Doma kulture u Ubu, uz scenografiju koja je prisutne podsetila na najveće uspehe srpskog reprezentativnog fudbala, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << osvojene titule prvaka Evrope i sveta, u Litvaniji i Novom Zelandu, bilo je i mnogo dece. Fudbalski savez Srbije, ovim povodom, namenio je deci (registrovani igrači, dečaci i devojčice u uzrastu do 19 godina) Kolubarskog okruga 1.250 knjiga "Evropski i svetski šampion", štiva koje govori o pobedničkom putu dve sjajne generacije. Knjiga će zauvek podsećati na uspeh generacije sjajnih momaka: Predraga Rajkovića, Nemanje Maksimovića, Aleksandra Mitrovića, braće Milinković-Savić, Andrije Živkovića, Miloša Veljkovića, Marka Grujića, Marka Pavlovskog.

Svečanost su prisustvom i pričom uveličali ljudi koji su ostavili veliki pečat prilikom osvajanja Evrope i sveta, tadašnji član direktorskog tandema mlađih selekcija Saveza Mitar Mrkela i selektor omladinske reprezentacije koja je postala besmrtna u Litvaniji, Ljubinko Drulović, ali i svedok i učesnik u osvajanju obe titule, kao tim menadžer, onda i u ulozi izveštača sa Novog Zelenda, jedan od koautora knjige, Igor Gačić.

Red priče, red aplauza, red slike i filma koji se ne zaboravlja, golovi iz Litvanije i sa Novog Zelanda, uz obraćanje aktera putem video linka, Nemanje Maksimovića i Marka Pavlovskog. Ispred Fudbalskog saveza Srbije prisutnima se obratio Nikola Lazetić, direktor mlađih kategorija FSS, a iz prvih redova sve su pratili koordinator mlađih selekcija FSS Igor Matić, odnosno selektori mlađih selekcija FSS Dušan Đorđević, Radovan Krivokapić, Aleksandar Luković i Jovan Damjanović.

Pogledajte kako izgleda Maria, ćerka Pepa Gvardiole

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.