PREMIJER: Laudrupovo čudo melje

Izvor: Mondo, 25.Avg.2012, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREMIJER: Laudrupovo čudo melje

Svonsi ubedljivo pobedio i Vest Hem 3:0, u drugom kolu Premijer lige. Da li Mihael Laudrup stvara novo englesko fudbalsko čudo?

Svonsi bolji početak sezone nije mogao da zamisli.

Velšani posle dva odigrana kola imaju šest bodova i neverovatnu gol razliku 8:0, koja će ih gotovo sigurno posle vikenda učvrstiti na drugom mestu Premijer lige, a u slučaju eventualnog poraza Čelsija od Njukasla pomeriti stepenik >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << više ("plavci" već imaju odigrana dva meča).

Posle gostovanja Kvins Parku (5:0) na premijeri nove sezone, na "Liberti" stadionu stradao je Vest Hem. "Čekićari" su, ipak, malo bolje prošli, jer su primili "samo" tri komada - 3:0.

Mihael Laudrup i njegovi labudovi gaze sve redom, a u sjajnim partijama prednjači 26-godišnji Miguel Perez Miču. Španac je vezni fudbaler, ali je sa tri gola već najbolji strelac ekipe.

Upisao se i pred svojim navijačima postigavši drugi pogodak protiv Vest Hema u 29. minutu. Led je, devet minuta ranije, probio njegov sunarodnik sa daleko većim stažom u Engleskoj - Anhel Ranhel.

Posle sigurnog vođstva, Svonsi je u nastavku samo potvrdio pobedu i sjajnu formu preko napadača Denija Grahama (64. minut).

Utakmica između Sanderlenda i Redinga, koja je trebalo da se odigra u subotu od 16 sati, odložena je zbog jake kiše i natopljenog terena na stadionu "Svetlosti".

Jaka kiša padala je tokom prepodneva u severnoj Engleskoj, prestala je oko 14 sati, ali je glavni sudija meča Nil Svarbrik posle pregleda terena i konsultacija sa menanadžerima Martinom O'Nilom i Brajanom Mekdermotom odlučio da se utakmica ne igra. Novi termin biće poznat naknadno.

REZULTATI 2. KOLA:

Svonsi - Vest Hem 3:0 (2:0)

/Ranhel 20, Miču 29, Graham 64/

Aston Vila - Everton (u toku)

Mančester junajted - Fulam

Norič - KPR

Sautempton - Vigan

Totenhem - VBA

Čelsi - Njukasl (18.30)

Nedelja:

Stouk - Arsenal (14.30)

Liverpul - Mančester siti (17.00)

odloženo

Sanderlend - Reding

(MONDO - foto: Beta/AP)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.