PORAST BROJA OBOLELIH OD KORONE: Poljska pretvara nacionalni stadion u privremenu bolnicu

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Okt.2020, 18:17

PORAST BROJA OBOLELIH OD KORONE: Poljska pretvara nacionalni stadion u privremenu bolnicu

Radovi na pretvaranju stadiona od 58.580 mesta u bolnicu sa 500 kreveta počeli su tokom vikenda. Kapacitet može da bude proširen na 2.000 kreveta

Poljska vlada je donela odluku na otvori privremenu terensku bolnicu na "PGE Narodowy", najvećem nacionalnom fudbalskom stadionu jer se zemlja priprema za scenario u kom bi zbog porasta broja obolelih od korona virusa bolnice mogle da budu prebukirane.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Nacionalni stadion je jedna od nekoliko lokacija koje su vlasti naznačile kao mesta na kom bi bile izgrađene privremene bolnice ukoliko bude potrebno.

.

Poljska je, da podsetimo, jedna od zemalja koja od kraja septembra objavljuje značajan skok u broju obolelih, a trenutno je aktivno oko 80.000 slučajeva. U ovoj zemlji je od početka epidemije umrlo preko 3.500 ljudi.

Vlasti su prošle nedelje objavili strože mere socijalnog distanciranja.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.