POBUNA ORLOVA: Tadić, Tošić i Gudelj ne žele da igraju za Srbiju dok je predvodi Ćurčić

Izvor: Kurir, 22.Mar.2016, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POBUNA ORLOVA: Tadić, Tošić i Gudelj ne žele da igraju za Srbiju dok je predvodi Ćurčić

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić suočio se sa brojnim problemima posle objavljivanja spiska za prijateljske mečeve protiv Poljske (Poznanj 23. mart) i Estonije (Talin 29. mart).

Tačnije, sa pravom pobunom. Redom su se u medijima izjasnili Dušan Tadić, Duško Tošić i Nemanja Gudelj, koji su saopštili da neće igrati za Srbiju dok je Ćurčić selektor.

"Pogodilio me je to. Igram u najjačoj ligi na svetu i mislim da imam najbolji >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << učinak od svih igrača (sedam golova i sedam asistencija). Već drugu godinu sam među pet najkreativnijih igrača u Premijer ligi Engleske. Svako ima pravo na svoje mišljenje, ali nije u tome najveći problem. Na svakom spisku reprezentacije sam pet godina, odazivam se na svaki poziv i sada, praktično iz novina, saznajem da nisam među reprezentativcima", rekao je Tadić.

Razočaran je i Duško Tošić.

"Iskreno, razočaran celom situacijom. Očekivao sam da budem na spisku. U najboljim sam godinama i borim se za titulu u elitnom Bešiktašu. Mislim da sam zaslužio makar jedan poziv i da mi kažu ako je bio neki drugi razlog. Iz ljudskih razloga bi to bilo korektno. Ja sam čovek koji se ne ljuti i koji se žrtvovao za reprezentaciju puno puta", rekao je Tošić za Telegraf.

Oglasio se i Nemanja Gudelj. Vezista Ajaksa izjavio je za holandske medije da je završio sa reprezentacijom, i da se pri izboru igrača uplela i politika.

"Igraju se političke igre. Hvala lepo, ali ja u tome neću da učestvujem. Nisam osoba koja cvili, uvek sam se povinovao odlukama selektora, ali osećam da ovde više ne pripadam. Ima igrača koji u svojim klubovima sede na klupi ili tribinama, a igraju za reprezentaciju Srbije. Kako je to moguće? Imam svoje mišljenje, zadržaću ga za sebe. Izgleda da Ćurčiću nije važno da li se u reprezentaciji dobro trenira ili ne. Ako selektora smene ili on sam podnese ostavku, vratiću se u reprezentaciju. Nadam se da ću posle toga odigrati dosta mečeva za Srbiju", rekao je Gudelj za holandske medije.

Tadić, Tošić i Gudelj nisu prvi fudbaleri koji su otkazali selektoru Radovanu Ćurčiću. Pre njih to je učinio Filip Đorđević.

Napadač Lacija je otkazao Ćurčiću posle njegovog debija na klupi "Orlova" u prijateljskoj utakmici protiv Grčke u novembru 2014. godine. Srbija je tada slavila sa 2:0, a Đorđević je odbio da uđe u igru nezadovoljan što je utakmicu počeo sa klupe.

Autor: Kurir sport
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.