PIKSI O NOVIM DUELIMA SA ŠVAJCARSKOM: Ovo je šansa da popravimo utisak

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Feb.2024, 21:19

PIKSI O NOVIM DUELIMA SA ŠVAJCARSKOM: "Ovo je šansa da popravimo utisak"

Da li je konačno vreme za "osvetu"?

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi osvrnuo se na nedavno obavljeni žreb za Ligu nacija.

Srbija će se u okviru A divizije igrati protiv Španije, Danske i Švajcarske.

- Prvi utisci su da je grupa izuzetno teška, ali znali smo da ko god da je bio, to je ono što smo i očekivali, jer pričamo o elitnoj diviziji Lige nacija. Zahvaljujući našim dobrim rezultatima u prethodnom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << periodu, napravili smo zaista veliki rezultat i plasirali se u grupu A, praktično među 16 najboljih selekcija u Evropi. To smo želeli, to smo hteli, to smo i dobili. Grupa je teška, kao i ostale. Danska je rival koji nas čeka na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, sa Švajcarskom smo već igrali, Španija je možda i favorit grupe, ali i ostale dve ekipe su veoma kvalitetne. Učinićemo sve da napravimo što bolji rezultat, nećemo se predavati. Ali idemo redom, polako, ovo su neki prvi utisci, tako da sam zadovoljan žrebom. Kada dođe vreme, a to je tamo u septembru, mislim da će ljubitelji fudbala u Srbiji moći da uživaju u tim utakmicama -  rekao je selektor Dragan Stojković za sajt FSS, pa nastavio.

- U svakom slučaju, ali izazov će biti svaki meč u grupi. Sa Španijom će biti poseban događaj, lep meč za navijače - kaže selektor.

Srbija će posle okršaja na dva Svetska prvenstva ponovo na megdan Švajcarskoj.

- Poznajemo se dobro. Ovo je šansa da popravimo utisak što se rezultata tiče i ta dva meča rešimo u našu korist. Neće biti lako, ali pokušaćemo.

Nije strahovao selektor i u slučaju da je Orlovima zapala teža grupa.

- Čini se da je to najteža grupa po kvalitetu, jer tu je i Belgija. Nisam se plašio, rekao sam pre početka žreba da želim što jače selekcije. Jednostavno, da u Srbiju dođu najjače selekcije, da imamo spektakl u Beogradu, tu nema straha, samo izazov da parirate timovima koji su zaista vrhunski - zaključio je selektor Srbije.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić posle žreba za Ligu nacija: Imaćemo dobre i kvalitetne utakmice

Izvor: Danas, 08.Feb.2024

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić rekao je danas da njegovu ekipu u elitnoj diviziji Lige nacija očekuju "dobre i kvalitetne utakmice" protiv Španije, Danske i Švajcarske.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.