PIKSI ISKREN: Igramo sa Jordanom, a mislimo o Bugarima

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2023, 19:08

PIKSI ISKREN: Igramo sa Jordanom, a mislimo o Bugarima

U utorak u Razgradu gostujemo izabranicima Mladena Krstajića.

Selektor fudbalske reprezentacije Serbije Dragan Stojković Piksi govorio je na konferenciji za medije pred duel Srbine protiv Jordana u Beču.

- Povreda mi je preko glave. Želim da se niko ne povredi. Imaćemo odlične uslove i hoću da vidim dobru utakmicu. Posle nekoliko dana druženja i treninga polako se približavamo obavezama. Jedva čekamo da počne. Ova utakmica, iako prijateljska, važna >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je i bitno nam je da i u njoj ostvarimo dobar utisak, uz dobru igru. Važno je da pobeđujemo i zbog rejtinga, kao i odgovornosti kad igraš u dresu reprezentacije“, naglasio je Piksi.

Osvrnuo se na predstojeći meč koji će reprezentacija Srbije igrati protiv Jordana.

- Igraće dva različita tima u petak i utorak. Ne bi trebalo očekivati da ista ekipa bude u Bugarskoj. Razlika u ozbiljnosti dva meča je ogromna. Definitivno će dosta momaka igrati, uz ograničenje da imamo samo šest iozmena na raspolaganju. Lazar Samardžić će početi utakmici, a videćemo da li će Joveljić i Jovanović podeliti minutažu ili će neko igrati celu. Počeće i Filip Kostić.

Pohvalio je igrače koji su se odazvali pozivu i koji će igrati za reprezentaciju Srbije na predstojeća dva duela, naglasivši da samo nisu došli oni koji su povređeni ili operisani.

- S obzirom na tajming i vreme odmora, svi pozivani su došli, osim povređenih i operisanih. To je za svaku pohvalu. Momci pružaju maksimum u dresu reprezentacije i svako okupljanje je vid novog dokazivanja i lojalnosti prema dresu. Prošlog juna su biče na programu četiri utakmice u 12, dana, nijedan se nije požalio na umor ili poželo odmor. Javnost ne bi trebalo da ima dilemu da igrači daju sve od sebe. Pred meč sa Jordanom, osim taktičkih i tehničkih zahteva, osećamo obavezu prema ljudima koji će doći na stadion. Ako se neko pojavi u junu mesecu na tribinama, da vas gleda protiv ne tako atraktivnog rivala, onda je to dodatna obaveza da se publici odužimo na najbolji način.

Ipak, iako se u petak  igra protiv Jordana, da su sve misli uperene na meč trećeg kola kvalifikacija za EVRO protiv Bugarske u Razgradu 20. juna.

- Počeli smo kvalifikacije tako da smo svaku utakmicu tretirali kao finale. To će biti treće u nizu. Imamo dobar plan i biće sve u redu. Da se ne lažemo, da budemo iskreni do kraja, igramo sa Jordanom, a mislimo o Bugarima - zaključio je Dragan Stojković Piksi.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.