Izvor: MozzartSport.com, 03.Jul.2020, 14:35

PET NA PET - Miroslav Čermelj: Uzori su mi bili Marko Elsner i Miodrag Belodedić s kojim sam se družio u Meksiku

U porodici Čermelj fudbal je najvažnija stvar na svetu

U srcu je nosio crno - bele” boje, ali je iz Obilića kao dečak prešao u Crvenu zvezdu. Želja mu se ispunila kad je zaigrao za Partizan, a u Srbiji nastupao je još za OFK Beograd, Obilić, Čukarički…U tom periodu nije baš bilo uobičajeno da fudbaleri odlaze u Meksiko, ali naš gost Miroslav Čermelj ima i to iskustvo. Pored Mikija u Meksiku su tada igrali Belodedić, Stošić, Batrović, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Đurić…Vratio se u Evropu, Španiju, pa sticao životna i fudbalska iskustva. Igrao je i u Kini.

Ima tri sina Luku, Filipa i Marka i sva trojica su fudbaleri. Kao i svaki roditelj želi da ga deca fudbalski i u svakom pogledu nadmaše, ali je svestan da je potrebno vreme. Naravno, u prvi plan stavlja zdravlje, naročito u doba virusa korona. Trenutno je asistent Albertu Nađu u Teleoptiku. Planovi su nekad viši, nekad manji, ne zna šta će se i kada otvoriti, ali čvrsto stoji na zemlji sa najlepšim očekivanjima za budućnost.

Miroslav Čermelj odgovara za Mozzartovu rubriku “Pet na pet”.

1.Da li ste se svojevremeno bavili još nekim sportskim aktivnostima osim fudbalom?

“Naravno, košarkom, rukometom, stonim tenisom, atletikom…Sa Dragutinom Topićem Topom trenirao sam od desete do dvanaeste godine. Fudbal je bio najveća sportska ljubav, od oca, pa do sadašnje porodice. Supruga ne propušta ni jednu utakmicu koju igraju naša deca, prati određene klubove na televiziji…Bukvalno fudbal nam je najvažnija stvar u kući”.

2.Ko vam je bio uzor, idol, u tinejdžerskim danima?

”Voleo sam Marka Elsnera koji je igrao libera, moja pozicija. Takođe, Miodraga Belodedića sa kojim sam se družio u Meksiku kada smo igrali u toj dalekoj zemlji”.

3. Koji klub nosite u navijačkom srcu?

“Partizan naravno, ali da objasnim kako sam došao u Zvezdu. Bio sam u Obiliću od petlića, trener Zvezde Ostojić pozvao me je u mlađe kategorije kluba sa Marakane pa pošto nije bilo poziva iz Humske takav poziv se ne odbija”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?

“Recimo jedan od derbija, polufinale kupa tadašnje države kada smo pobedili sa 3:1 na našem stadionu. Taj meč mi je ostavio najdublji pečat”.

5. Da li imate životni ili sportski moto?

“Rad, strpljenje, vera u sebe, odgovornost, postavljen cilj, iskrenost, uvek se isplate”.

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZARTU odigrati na utakmicu iz Španije, ĐIRONA – SARAGOSA. Domaći imaju malo bolji međusobni skor 5:4:4, a poslednja dva duela okončana su bez pobednika. Oba rivala imaju ozbiljne ambicije. Đirona je izgubila od Malage sa 2:0 dok je Saragosa doživela minimalan poraz.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

“Jedan tim neće dati gol na utakmici”.

PIŠE: Đurđe MEČANIN

[email protected]

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.