PEREZ: Fudbal trpi dosad neviđeni krizu

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Nov.2023, 13:45

PEREZ: Fudbal trpi dosad neviđeni krizu

Predsednik Reala ne odustaje od projekta Superlige.

Predsednik Real Madrida Florentino Perez poznat je kao kritičar UEFA po pitanjuu odluk,a koje se tiču napretka fudbala na Starom kontinentu, a najmoćniji čovek španskog fudbala i dalje ima planove po pitanju trenutno propalog projekta Evropske Superlige u fudbalu Perez je o svemu pričao na godišnjoj skupštini Kraljevskog kluba odakle je porčio i da mu je apsurdan novi format Lige šampiona, kao i da je evropski >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << fudbal u velikoj krizi, a Real Madrid vidi kao predvodnika preokreta iz ove situacije.

 - Real Madrid ima odgovornost za Evropski fudbal. Za Real bi bilo mnogo lakše da nije poveo ovaj projekat (Superlige) koji nije popularan, ali dragi partneri, istorija to zahteva od nas. Mi imamo obavezu da ponudimo navijačima najbolji mogući šou. Takođe želimo da pojeftinimo pristup fudbalu preko televizije gde se danas nudi sve gori spektakl. Besmisleno je da pristup gledanja utakmica na TV-u košta 10% od minimalne plate. Superliga je stvorena da reši sve te probleme. Nastaviću da verujem u pravdu Evropske unije jer UEFA nema pravo na monopol u fudbalu i na evropske slobode - poslao je oštru poruku Peres i istakao da ne misli ništa dobro o novom formatu Lige šampiona koji kreće od naredne sezone. - Novi format je neuobičajen i apsurdan projekat. Takav model će samo da još više udalji navijače od fudbala, posebno one najmlađe. Novi format najviše odgovara onima kojima od toga zavise izvori prihoda. To je sistem koji je u interesu menadžera, dok potrebe igrača i navijača nisu uzeti u obzir. Tako će ugasiti evropski fudbal, tu nema inovacije, oni nisu svesni rasta ostalih sportova.

Ističe Perez najpopularniji sport na svetu doživljava najveći krizu.

 - Fudbal trpi dosad neviđenu institucionalnu krizu. Situacija je veoma ozbiljna. Ili ćemo reagovati sada ili fudbal neće preživeti. Najveći problem je taj što postoje ljudi koji vode fudbal koji ne misle na navijače. Evropski fudbal ne pripada predsedniku UEFA niti španski fudbal pripada La Ligi. Superliga je sada potrebnija fudbalu više nego ikad. Cilj je da se ponudi najbolji fudbal i klubovi su ti koji moraju da sami kontrolišu svoju sudbinu. Sve je više klubova koji iz godine u godinu gube milione bez obzira na to koliko novca imaju njihovi vlasnici. Zahtevam takođe uvošenje novih fer-plej regulativa, koje neki klubovi ne poštuju i niko ih ne kažnjava zbog toga. Situacija nije stabilna, niti može biti. Optužuju nas da želimo da napustimo nacionalni šampionat, što je laž  - naglasio je Perez.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.