PAMTIĆE SE ČUVENA PROSLAVA GOLA: Preminuo Karlo Macone (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Avg.2023, 17:08

PAMTIĆE SE ČUVENA PROSLAVA GOLA: Preminuo Karlo Macone (VIDEO)

Legenda italijanskog fudbala.

Proslavljeni italijanski fudbalski trener Karlo Macone preminuo je u 86. godini, saopštio je jedan od njegovih bivših klubova Roma na zvaničnom sajtu.

Macone je čak 797 puta sedeo na klupama mnogobrojnih timova u Seriji A, među kojima se izdvajaju Roma, Askoli, Fiorentina, Breša, Leće i Bolonja.

Rimsku "vučicu" je trenirao od 1993. do 1996. godine, a ostaće >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << upamćen kao čovek koji je Frančeska Totija ubacio u prvi tim. Pre četiri godine je ušao u Kuću slavnih italijanskog fudbala, a istovremeno deo tribine stadiona Askolija nazvan je po njemu.

Poslednji klub koji je vodio bio je Livorno 2006. godine.

On će ostati upamćen po proslavi gola dok je predvodio Brešu.  Njegov tim je postigao gol za 3:3 protiv Atalante, a Macone je trčao preko celog terena kako bi slavio ispred navijača protivničkog tima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Preminuo italijanski trener, rekorder po broju utakmica u Seriji A

Izvor: Danas, 19.Avg.2023

U 86. godini je preminuo Karlo Macone, italijanski fudbalski trener, rekorder sa 729 utakmica u Seriji A (ne računajući još pet u plej-ofu).

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.