Otkaz predsednika portugalske lige

Izvor: B92, 25.Mar.2010, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkaz predsednika portugalske lige

Predsednik Portugalske fudbalske lige Erminio Lureiro u četvrtak je podneo ostavku.

On je bio nezadovoljan odlukom nacionalne fudbalske federacije Portugala da fudbaleru Porta Halku preinači četvoromesečnu suspenziju na tri meča neigranja. Brazilski napadač Živanildo Vieira de Souza je prošlog decembra u tunelu stadiona posle meča sa Benfikom udario jednog od pomoćnih sudija, zbog čega je u februaru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dobio četiri meseca suspenzije. Porto je na to bio uložio žalbu, koja je prihvaćena, te je kazna preinačena.

"Odluka o preinačenju suspenzije imaće dalekosežne posledice koje nemaju veze sa sportom. Zato sam podneo ostavku na mesto predsednika Lige", rekao je Lureiro portugalskoj agenciji Lusa.

Portugalska fudbalska federacija je smanjiila suspenziju na četiri meča neigranja još jednom igraču - Kristijanu Sapunaruu.

Sapunaru je na istom meču udario pomoćnog sudiju u tunelu, zbog čega je prvobitno bio suspendovan na šest meseci.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.