Izvor: B92, 12.Maj.2012, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostavio fudbal zbog politike...

Odbrambeni fudbaler Đenoe Kaha Kaladze najavio je danas da će ovog leta završiti fudbalsku karijeru i posvetiti se bavljenju politikom.

"Danas je za mene važan i uzbudljiv dan."

"Posle 18 godina rešio sam da se povučem", rekao je 38-godišnji Gruzijac italijanskim medijima na konferenciji za novine.

"S jedne strane mi je žao, a sa druge sam uzbudjen jer ću se posvetiti politici. Biće to najveća utakmica u mom životu. Želim da se borim za slobodu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i demokratiju u svojoj zemlji, Gruziji", dodao je Kaladze.

On se, takođe, zahvalio svima u Đenoi i Milanu, saigračima, navijačima i protivnicima.

Kaladze je prošlog leta došao u Đenou iz Milana, u kojem je proveo devet godina. On je prethodno igrao još za Dinamo Kijev i Dinamo Tbilisi, a za reprezentaciju Gruzije nastupao je 83 puta.

Najviše uspeha Kaladze je imao u Milanu, sa kojim je dva puta osvojio Ligu šampiona i jednom prvenstvo Italije.

Kaladze će poslednju utakmicu odigrati sutra protiv Palerma.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ode u političare

Izvor: RTS, 12.Maj.2012

Odbrambeni fudbaler Đenove Kaha Kaladze najavio je da će ovog leta završiti fudbalsku karijeru i posvetiti se bavljenju politikom. .."Danas je za mene važan i uzbudljiv dan. Posle 18 godina rešio sam da se povučem", rekao je 38-godišnji Gruzijac italijanskim medijima na konferenciji za novine..."S...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.