Orlovi odleteli u Australiju na revanš kengurima

Izvor: Glas javnosti, 01.Jun.2011, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Orlovi" odleteli u Australiju na revanš "kengurima"

BEOGRAD - Fudbalski reprezentativci Srbije Zoran Tošić i Milan Biševac kažu da u prijateljskoj utakmici žele da se revanširaju Australiji za poraz na Svetskom prvenstvu prošle godine.

- Nema veze što se radi o prijateljskoj utakmici, želimo da pobedimo Australiju. Ostao je žal zbog onog rezultata na Svetskom prvenstvu. Ovi mečevi dobro će nam doći kao priprema za nastavak kvalifikacija za Evropski šampionat- kazao >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je Tošić na konferenciji za novinare u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

Prošle godine na SP reprezentacija Australije pobedila je Srbiju sa 2:1 u poslednjem meču takmičenja po grupama i ostavila "orlove" bez plasmana u osminu finala.

Fudbaler moskovskog CSKA rekao je da je spreman za prijateljske utakmice protiv Južne Koreje i Australije i podsetio da je šampionat Rusije u punom jeku.

- Prvenstvo Rusije i još traje. Polako ulazim u pravu formu, spreman sam i odgovoriću na zahteve selektora- kazao je on.

Tošić je dodao i da se raduje utakmici u Melburnu jer očekuje veliku podršku srpskih iseljenika.

Selekcija Srbije nije uspela da pobedi Australiju ni u mečevima na Olimpijskim igrama 2004. i 2008. godine.

- Radi se o kvalitetnoj reprezentaciji, igrao sam protiv njih na OI. Nadam se da ćemo uspeti da prekinemo tu tradiciju protiv njih - naveo je štoper reprezentacije Srbije Milan Biševac.

On je najavio i da će u letnjem prelaznom roku otići iz francuskog Valensijena.

- Napuštam Valensijen ove godine, a i prošle sezone sam bio na korak od toga. Posle tri sjajne godine završio sam svoju epizodu u Valensijenu. Sačekaću još dve, tri nedelje pre nego što odlučim gde ću nastaviti karijeru - istakao je on.

Fudbalska reprezentacije Srbije u sredu putuje u Južnu Koreju. "Orlovi" će u petak, 3. juna u Seulu igrati protiv Južne Koreje, a četiri dana kasnije u Melburnu ih očekuje duel sa Australijom.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.