Orlovi: Miho, ne odriči se iskusnih igrača!

Izvor: Sportski Žurnal, 30.Avg.2012, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orlovi: Miho, ne odriči se iskusnih igrača!

Srbija ima selektora onoliko koliko i stanovnika. To smo i ranije znali, a potvrđeno je i u praksi. Navijačka grupa „Orlovi” poslali su otvoreo pismo selektoru Siniši Mihajloviću, u kojem su ga savetovali da se ne odriče starijih i iskusnijih igrača.
Navedeni su razlozi zbog kojih to treba da učini, a takođe poslali su svoj predlog spiska od 28 igrača, kao i rezerve, u slučaju povreda. Pročitajte njihovo otvoreno pismo selektoru Mihajloviću:
„Mi, Navijačka >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Grupa koja prati, podržava i bodri Fudbalsku Reprezentaciju Srbije, Navijači Orlova, Obraćamo se Našem Selektoru gospodinu Siniši Mihajloviću dan uoči objavljivanja zvaničnog spiska igrača Fudbalske Reprezentacije Srbije pred start kvalifikacija za svetsko prvenstvo u Brazilu 2014 godine.
Ovim našim obraćanjem ili saopštenjem ne želimo da se mešamo u posao selektora ili da pravimo pritisak FSS , ili da pametujemo već naprotiv želimo svim srcem da pomognemo našoj reprezentaciji.
Mi smatramo da je svaki naš igrač bitan i ne mislimo da samo treba da igraju mlade sange već je i iskustvo jako bitno ako ne i najbitnije za dobar rezultat. Jer samo ako se budu zvali mladi koji su neiskusni nećemo se dobro provesti. Veoma bitno je da imamo ekipu fizički jaku i spremnu, zatim iskusnu pomešanu sa mladosti i ono što je najbitnije mentalnu spremnu ekipu i da u njoj budu najbolji a mi ih imamo mnogo.
Veoma bitna stvar je i taktika, formacija i psihološki faktor, kao i snaga i fizička sprema.
Od 33 igrača koje je selektor zvao i isprobao nismo puno toga videli, a to mu sve nije bilo potrebno (selektoru) jer mi smo imali ekipu, trebao je (selektor) samo da pozove par mladih igrača… Nema kontinuiteta nije uigrao tim na 4 utakmice 8 timova a imao je 3 meseca do starta kvalifikacija sasvim dovoljno da se napravi ekipa.
Formacija 3-4-3 nije urodila plodom jer mi je nikada nismo ni igrali a mi smo srbi ne italijani. To je selektor trebao da zna.
Zato se trebamo da vratimo formaciji 4-4-2 ili 4-3-3 odnosno 4-2-3-1…. Pogledaj naš predlog spiska… dalje klikni…”
Orlovi su selektoru „izdiktirali” i spisak imena igrača koji bi trebalo da nose dres sa nacionalnim obeležjima. Među njima su:
Golmani: Vladimir Stojković, Željko Brkić, Boban Bajković.
Odbrana: Branislav Ivanović, Nenad Tomović, Nikola Maksimović, Neven Subotić, Slobodan Rajković, Matija Nastasić, Aleksanadar Kolarov, Ivan Obradović.
Vezni Red: Zdravko Kuzmanović, Aleksanadar Ignjovski, Gojko Kačar, Ivan Radovanović, Filip Đuričić, Miloš Ninković, Adem Ljajić.
Napad: Miloš Krasić, Darko Lazović, Boško Janković, Zoran Tošić, Milan Jovanović, Danko Lazović, Miralem Sulejmani, Alen Stevanović, Dušan Tadić, Lazar Marković.
Rezervni igrači: Damir Kahriman, Antonio Rukavina, Dušan Basta, Aleksandar Luković, Milan Biševac, Radosav Petrović, Nikola Žigić, Marko Šćepović, Ljubomir Fejsa, Miroslav Radović, Dejan Lekić, Dragan Mrđa, Nemanja Tomić.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.