Orlići igraju sa Portugalijom, Španijom i Makedonijom

Izvor: RTS, 01.Dec.2016, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Orlići" igraju sa Portugalijom, Španijom i Makedonijom

Rivali mlade fudbalske reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, okupljeni u Grupi B, biće Portugalija, Španija i Makedonija.

Format Evropskog prvenstva za mlade proširen je sa osam na dvanaest ekipe. Praktično, dodata je jedna čitava nova grupa. Pobednici grupa i najbolja drugoplasirana ekipa idu u polufinale. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Kontinentalni šampionat se igra od 16. do 30. juna u šest poljskih gradova.

Selektor Tomislav Sivić nema dilemu da će kvalitet šampionata biti na visokom nivou – zapravo, na najvećem mogućem nivou.
„Sve selekcije imaju kvalitet. Kao favoriti izdvajaju se Nemačka, Engleska, Portugalija i Italija. U poslednjih 20 godina ovo je sigurno najjače kontinentalno prvenstvo. Nema lakih protivnika. Kada bismo sami sebi pravili grupu, teško da bismo izabrali onu u kojoj bismo sigurno bili prvi", istakao je on.

Što se tiče konkretno rivala u Grupi B, Sivić naglašava ono očigledno:
„Biti prvak u ovoj našoj grupi je jednako kao i osvojiti Evropsko prvenstvo."
Cilj selekcije koja objedinjuje šampione Evrope iz Litvanije iz 2013. godine i šampione sveta sa Novog Zelanda iz 2015. godine može biti samo medalja.
"Prvu utakmicu igramo sa Portugalijom. Oni su favoriti uz Špance, a mi ćemo dati maksimum i pokušati da se borimo za medalju."
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.