Organizatori fudbalskog SP u Kataru otpuštaju radnike

Izvor: Sportske.net, 06.Jul.2020, 23:52

Organizatori fudbalskog SP u Kataru otpuštaju radnike

Organizatori Svetskog fudbalskog prvenstva u Kataru 2022. godine saopštili su danas da su morali da smanje broj zaposlenih.

Organizatori nisu naveli razlog, ali veruje se da je do otpuštanja došlo zbog finansijske krize izazvane pandemijom koronavirusa.

Sponzor Medjunarodne fudbalske federacije (Fifa) Katar ervejz, emiter beIN Sports, koji ima prava na prenose utakmice >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Svetskog prvenstva, takodje kompanije iz Katara, morale su da otpuštaju radnike. Razlog su ograničena putovanja i otkazivanje sportskih takmičenja.

Svetsko prvenstvo u Kataru održaće se u novembru i decembru 2022. godine. Katar je otvorio tri od osam stadiona na kojima će se igrati utakmice.

Organizatori su naveli da je "potrebna tranzicija radne snage pošto se zahtevaju nove veštine za narednu fazu organizacije".

Nije navedeno koliko je ljudi ostalo bez posla.

U saopštenju se navodi da će onima koji odlaze biti isplaćene plate i naknade za prekid radnog odnosa, u skladu sa katarskim zakonima.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

OTKAZUJE SE SVETSKO PRVENSTVO U FUDBALU? Masovno otpuštanje radnika u Kataru

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jul.2020, 10:08

Korona stvorila mnogo poteškoća...Organizatori Svetskog fudbalskog prvenstva u Kataru 2022. godine saopštili su danas da su morali da smanje broj zaposlenih, ali nisu naveli razlog za takav potez. Međutim, veruje se da je do toga došlo zbog finansijske krize koju je izazvala pandemija korona virusa...Sponzor...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.