Optužnica u Hrvatskoj protiv napadača na pripadnike srpske manjine u Uzdolju

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Dec.2019, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužnica u Hrvatskoj protiv napadača na pripadnike srpske manjine u Uzdolju

Opštinsko tužilaštvo u Šibeniku je danas saopštilo ;da je podiglo optužnice protiv 15 napadača na pripadnike srpske manjine u mestu Uzdolje kod Knina, dok su letos u seoskom kafeu gledali prenos fudbalske utakmice beogradske Crvene zvezde i švajcarske Jang Bojs. Tužilaštvo ih tereti za nasilničko ponašanje i oštećenje tuđe stvari, povezano sa zločinom iz mržnje, kao i povređivanje pet osoba, među kojima je i jedno dete.

Po navodima iz optužnice, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << napadači su 21. avgusta uveče u više automobile došli do kafea u Uzdolju, znajući da tu građani srpske nacionalnosti prate prenos utakmice. Došli su s ciljem da se s njima obračunaju kao građanima srpske nacionalnosti i navijačima kluba iz Srbije - ukazalo je Tušičaštvo.

Maskirani "fantomkama", majicama i maramama, i s raznim drvenim i metalnim predmetima, štapovima i mačetom u rukama, optuženi su, kako se navodi, ušli u ugostiteljski objekat u kojem su bili vlasnica i 18 gostiju, među kojima i deca, i uz pogrdne reči i psovke, razbijali inventar.

Uz to su daskama, štapovima i mačetom napali goste, a potom pobegli.

Povređeno je petoro gostiju, među kojima i jedno dete, a šteta u kafeu je procenjena na 25.000 kuna (3.400 evra).

Tužilaštvo je predložilo se da desetorici optuženih produži istražni pritvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela.
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Crvena Zvezda

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Optužnica u Hrvatskoj protiv napadača na pripadnike srpske manjine u Uzdolju 

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Dec.2019

Opštinsko tužilaštvo u Šibeniku je danas saopštilo da je podiglo optužnice protiv 15 napadača na pripadnike srpske manjine u mestu Uzdolje kod Knina, dok su letos u seoskom kafeu gledali prenos fudbalske utakmice beogradske Crvene zvezde i švajcarske Jang Bojs, prenosi agencija Beta. Tužilaštvo...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.