Oprema za talentovane borske sportiste

Izvor: TimockeVesti.net, 25.Sep.2012, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oprema za talentovane borske sportiste

Nely Janosevc, vlasnica kompanije „Nely e.u. Hausbetreuung“ iz Beča, donirala je sportsku opremu Omladinskom fudbalskom klubu Bor i ovdašnjem Plivačkom klubu. U želji da mladim nadama sporta u gradu bakra pomogne, Nely najavljuje   još poklona za talentovane mališane koji nemaju odgovarajuće uslove za treniranje. 
 
 
 

 
-Zahvaljujući Javorki Jordanović, koja u Beču vodi >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << brigu o mojoj deci, posetila sam Bor i  videla puno talentovane dece  koja nemaju baš sjajne uslove za rad. Mališani su naša budućnost, i svi moramo pokušati, u skladu sa svojim mogućnostima, da im pomognemo na bilo koji način.  Mladi borski fudbaleri će uskoro doći u Austriju i imaće priliku da odigraju prijateljski meč sa Rapidom – rekla je Janosevc.
 
Fudbaleri Omladinskog fudbalskog kluba Bor dobili su komplet sportskih dresova i lopte, a u borski plivački klub  stigle su naočare, kapice i majice. Milica Marković (11), koja je u poslednje dve godine osvojila 69 medalja na plivačkim takmičenjima dobila je i sportsku torbu, trenerke i patike a Nely ističe da će i u narednom periodu pomoći ovoj mladoj Boranki da nesporan talenat pretoči u vrhunske rezultate.
 
-Zasenila me je svojom upornošću, a o talentu i da ne govorimo. Pred njom je blistava sportska karijera i pomoći ću joj da svoje želje ostvari, jer Milica to i zaslužuje. Ovo je tek početak, i u narednom periodu ću najtalentovnijim mladim sportisitma Bora dostaviti sve što im je potrebno za rad. Do sada je moja kompanija u više navrata pomagala domove za nezbrinutu decu u Beču, a ovo je, inače ,prva donacija u Srbiji ali ne i poslednja – dodaje Janosevc.
 
Mlada i talentovana Boranka koja se u vodi uspešno bori sa metrima i sekundama, sa gotovo svih proteklih plivačkih takmičenja donela je medalje. Pliva na 50 i 100 metara kraun i delfin, a najveća želja joj je da učestvuje na Olimpijadi 2020 godine.
 
-Plivanjem sam počela da se bavim sasvim slučajno,pre dve godine,  jer sam imala probema  sa kičmom. Vremenom je to preraslo u ozbiljnije bavljenje ovim sportom a rezultati dolaze sami po sebi. Od ukupno 69 medalja koliko sam osvojila na takmičenjima,  36 je zlatnih – ističe Milica.
 
Među 600 takmičara, Milica je osvojila najsjajnije odličje na nedavno održanom  međunarodnom plivačkom takmičenju u Kruševcu, a pre toga sa međunarodnog takmičenja u Jagodini donela je dve zlatne i  srebrnu medalju.
 
-Svaka pomoć je dobrodošla, a ova oprema  članovima našeg kluba puno znači. Nastavićemo da radimo sa decom kako bi što više napredovali, a uz Nelynu pomoć, to će ići lakše i brže – kaže Dejan Bogdanović, direktor Plivačkog kluba Bor.
 

 
Najuspešnije malde sportiste iz Bora očekuje uskoro odlazak u inostranstvo i boravak u sportskim kampovima gde će imati prilike da rade i treniraju sa najvećim stručnjacima, ističe vlasnica kompanije „Nely e.u. Hausbetreuung“, koja poslednih 10 godina uspešno posluje na teritoriji Austrije i bavi se kupovinom nekretnina, uređenjem enterijera i eksterijera, izdvanjem i prodavanjem istih.
www.bore-sve.net


Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.