Olimpijada bez Mesija

Izvor: Sportske.net, 11.Jan.2016, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olimpijada bez Mesija

Najbolji argentinski fudbaler Lionel Mesi propustiće Olimpijske igre u Rio de Žaneiru ovog leta, rekao je danas selektor 'Gaučosa' Herardo Martino.

Leo Mesi želi da se koncentriše na Kopa Amerika, koji se igra u junu, a zatim da ode na odmor uoči početka fudbalske sezone 2016/17, pre nego li da učestvuje na Igrama u Rio de Žaneiru koje će se održati u avgustu.

Mesi je 2008. godine sa Argentinom >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << osvojio zlatnu olimpijsku medalju u Pekingu.



"Bilo bi preterivanje izlagati Lea fudbalu u avgustu posle svih takmičenja koje će do tada odigrati. To bi nam se loše vratilo za obaveze u drugom delu godine"
, rekao je 'Tata' Martino za argentinski list Klarin.

Martino je dodao da "zdrav razum" nalaže da Mesi i nekolicina važnih argentinskih reprezentativaca nastupe samo u Kupu Amerika.



"S obzirom na količinu fudbala u njihovim nogama, pošto mnogo naših važnih igrača igraju u završnicama međunarodnih takmičenja, mislim da je logično da ih poštedimo igranja na oba takmičenja, Olimpijskim igrama i Kupu Amerike. Mislim da je važnije da budu u dobroj formi za utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, da budu na pripremama sa svojim klubovima posle Kupa Amerike"
, rekao je selektor Argentine.

Mesi je najozbiljniji kandidat za osvajanje Zlatne lopte, koja se večeras od 18.30 dodeljuje najboljem fudbaleru sveta za 2015. godinu.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.