Odlaže se početak sezone u Seriji A

Izvor: RTS, 16.Avg.2018, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlaže se početak sezone u Seriji A

Fudbalski šampionat Italije, Serija A, ipak neće startovati ovog vikenda jer je nekoliko klubova, sa Đenovom i Sampdorijom na čelu, zatražilo odlaganje svojih mečeva usled tragedije koja se dogodila u utorak.
Razlog je jasan, rušenje vijadukta na auto-putu u Đenovi koji je odneo 39 života i napravio ogromnu materijalnu štetu. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Zbog toga su dva kluba iz ovog grada odložila svoje mečeve, pa će se utakmice Milan – Đenova i Sampdorija – Fiorentina igrati u nekom drugom terminu. 
"Sampdorija i Fiorentina neće igrati, predsednik Đenove Enriko Preciozi potvrdio je da ne igraju, pa ni Milan. Sa ovim se složio i Juventus. Razum će prevladati, utakmice je moguće nadoknaditi, ali ne i ljudske živote. Predsednik Serije A Gaetano Mičike proceniće situaciju i nadam se da će uvažiti moj zahtev", rekao je predsednik Sampe Masimo Ferero. 
Nova sezona Serije A trebalo je da počne u subotu utakmicama Kjevo – Juventus (18.00) i Lacio – Napoli (20.30), ali s obzirom na to da će tog dana biti dan žalosti u celoj Italiji, očekuje se da i ti mečevi budu odloženi. 
Titulu šampiona brani Juventus, koji je ovog leta doveo i najboljeg fudbalera sveta Kristijana Ronalda.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.