Izvor: Blic, 15.Jul.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbijena žalba Benfike

Sud za arbitražu u sportu odbio je žalbu portugalskih klubova Benfike i Vitorije Gimaraeš na odluku Evropske fudbalske unije (UEFA) da se Portu vrati status učesnika najelitnijeg evropskog takmičenja, prenele su danas svetske agencije.



UEFA je u prvi mah eliminisala Porto iz Lige šampiona pošto je Portugalska fudbalska asocijacija oduzela ovom klubui šest bodova zbog optužbi za korupciju i nameštanje rezultata.

Naknadno je UEFA odlučila da poništi sopstvenu odluku, navodeći kao razlog činjenicu da je istraga o korupciji "i dalje u toku".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Žalbe odbačene, Porto ipak u LŠ

Izvor: B92, 15.Jul.2008

Sud za sportsku arbitražu u Lozani odbacio je tužbe i presudio da će Porto ipak moći da igra u Ligi Šampiona sledeće sezone...Portugalski klubovi Benfika i Gimaraeš tražili su od sportskog arbitražnog suda da se Porto isključi iz najelitnijeg evropskog takmičenja. UEFA je prvobitno zabranila...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.