Od švajcarskog sira do neosvojive tvrđave

Izvor: B92, 05.Nov.2020, 16:46

Od "švajcarskog sira" do "neosvojive tvrđave"

Fudbalski klub Čelsi ispisao je nove strane svoje istorije sjajnom defanzivnom.

Sve od dolaska Frenka Lamparda na čelo "plavaca" najviše mu je zamerano jedno – odbrana.

Čelsi je primao golove "kao na traci" tokom prošle, pretprošle, ali i početkom ove sezone.

Pročitajte još Penal veče – Lajpcig "šokirao" PSŽ, čudesna Sevilja, rutinska pobeda Čelsija

Tri "komada" od ne previše potentnog VBA, isto >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << toliko od Sautemptona...

Sve u svemu, Čelsi je posle meča sa "svecima" na 43 premijerligaška meča pod Lampardom primio neverovatna 63 gola. Neverovatna za ekipu renomea višestrukog evropskog i nacionalnog šampiona.

A, onda, dolazak Eduarda Mendija među stative i potpuni preporod.

U poslednjih pet mečeva Čelsi ima tri pobede i dva remija, a rezultati su sledeći:

Čelsi – Sevilja 0:0

Junajted – Čelsi 0:0

Krasnodar – Čelsi 0:4

Barnli – Čelsi 0:3

Čelsi – Ren 3:0

Kao što i sami možete da zaključite, Čelsi u poslednjih pet mečeva nije primio gol što, prenosi "BT sport", prvi put da u pet utakmica zaredom sačuvaju mrežu u poslednjih deset (10) godina.

Uprkos navedenom, veliki broj navijača i dalje kritikuje Lamparda i Čelsijeve defanzivce, pogotovo štoperski tandem Tijago Silva – Kurt Zuma.

Istina je "tu negde". Silva i Zuma nisu u svakoj situaciji dovoljno sigurni i definitivno je da će Čelsijeva serija uskoro biti prekinuta.

Ipak, Lampard može zadovoljno da trlja ruke zbog kontroverznog poteza kojim je Antonija Ridigera praktično samostalno smestio na transfer listu.

Londonski klub u naredna tri kola ima tri veoma dobre šanse za takozvani "klin šit", pošto ih očekuju duelu sa Šefild junajtedom i Njukaslom u Premijer ligi, a onda putuju u Ren za utakmicu Lige šampiona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.