Od fudbalera do vođe plemena

Izvor: BKTV News, 06.Feb.2014, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od fudbalera do vođe plemena

Kamerunski internacionalac Engi, koji igra za fudbalski klub Metalac iz Osijeka, odustao je od sportske karijere kako bi postao poglavica svog plemena. Naime, njegov deda je plemenski poglavica jednog od devet plemena u Kamerunu, a upravo je Engija odabrao od 28 unuka da bude naslednik.
Osim što ga na preuzimanje plemenskog vođstva obavezuje stogodišnja tradicija, to je ujedno i velika čast koja donosi ogroman ugled u tamošnjem okruženju. Engi je na ovaj način i protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << svoje volje postao bivši fudbaler, jer je bavljenje tim sportom nespojivo s obavljanjem određene društvene uloge.
Engi je pre dolaska u osiječki Metalac bio fudbaler Hajduka iz Kule, kluba koji je ugašen prošle godine.
Izvor: Glas Slavonije
Tweet
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Bivši fudbaler Hajduka iz Kule postao poglavica u Kamerunu!

Izvor: Telegraf.rs, 06.Feb.2014

Kamerunski fudbaler Engi koji je do sada nastupao za Metalac iz Osijeka, a pre toga i u Srbiji za Hajduk iz Kule, odlučio je da završi karijeru i napusti fudbal kako bi postao poglavica svog plemena u rodnoj zemlji. Njegov deda je poglavica jednog od devet plemena u Kamerunu i upravo je Engija izabrao...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.