OSNOVANO SPORTSKO DRUŠTVO VOJVODINA: Dragoljub Zbiljić predsednik UO

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Avg.2023, 14:13

OSNOVANO SPORTSKO DRUŠTVO VOJVODINA: Dragoljub Zbiljić predsednik UO

Devet klubova čine ovo Sportsko društvo.

U svečanoj sali FC "Vujadin Boškov" u Veterniku, sinoć je održana osnivačka Skupština Sportskog društva Vojvodina na kojoj je i zvanično osnovano Sportsko društvo Vojvodina, saopšteno je u Novom Sadu. SD Vojvodina čini  devet klubova: Fudbalski klub, Rukometni klub, Odbojkaški klub, Atletski klub, Košarkaški klub, Rvački klub, Ženski fudbalski klub, Hokejaški klub i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Vaterpolo klub. U saopštenju se navodi da je jednoglasnom odlukom za predsednika Upravnog odbora SD Vojvodina izabran Dragoljub Zbiljić, potpredsednici su Dušan Bajatović i Dušan Radojičić, dok su članovi Bojan Terzin, Borjan Popović i Đorđe Bajlo.

Aleksandar Ćirić je izabran za predsednika Skupštine SD Vojvodina, dok je generalni sekretar i zakonski zastupnik Aleksandar Jovančević. Jednoglasnom odlukom za predsednika Nadzornog odbora SD Vojvodina je izabran Dejan Mandić, a članovi ovog tela su Milan Đukić i Sava Rajković.

 - Na čelu sa predsednikom FK Vojvodina Dragoljubom Zbiljićem, vojvodinaška porodica okupila se pod svojom plavom zvezdom, ujedinjena i još jača i organizovanija, sa zajedničkim ciljem - da naša Voša svake godine u što više sportova osvoji što više trofeja i proslavi ih zajedno - navodi se u saopštenju FK Vojvodina.

 - Osnovni motiv osnivanja Sportskog društva Vojvodina je - lokal patriotizam. Svi članovi i svi klubovi doživljavaju Grad Novi Sad i svoje klubove kao najvažnije u državi i kao nešto sveto i što mora da nam bude zajednička tačka spajanja. Očekivanja i ciljevi SD su potpuno jasna, a to je da budemo najbolje orzanizovani sportski klubovi i sa najboljim sportskim rezultatima. Postavili smo takođe svima nama cilj da svake godine moramo da osvojimo barem dve šampionske titule i uz nacionalne Kupove ukupno tri do četiri trofeja. I ono što je jako bitno, očekujemo da SD Vojvodina bude finansijski pozitivno i da FK Vojvodina bude lokomotiva i da za sobom povlači rezultate ostalih klubova. Grad Novi Sad je trenutno najveći finansijer svih klubova u okviru SD Vojvodina i mislim da to vremenom moramo da menjamo snagom autoriteta ljudi koji vode klubove i koji su osnivači SD moramo da probudimo privredu - istakao je Dragoljub Zbiljić.

Pogledajte kako izgleda Beatris Moreira, devojka Giljermea Soareša fudbalera Brage
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Odbojka,   Košarka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Zvanično osnovano Sportsko društvo Vojvodina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Avg.2023

U svečanoj sali FC "Vujadin Boškov" u Veterniku, sinoć je održana osnivačka Skupština Sportskog društva Vojvodina na kojoj je i zvanično osnovano Sportsko društvo Vojvodina, saopšteno je u Novom Sadu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.