OFSAJD: Lažne veličine sa Autokomande

Izvor: Sportski Žurnal, 13.Avg.2013, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OFSAJD: Lažne veličine sa Autokomande

Piše: Branko Spasojević
Srpski fudbal tone sve niže. Bolna istina, oličena u već izlizanoj floksuli, strahovitom snagom para uši ovdašnjim ljubiteljima fudbala, odavno oguglalim na sebičluke s obe strane Topčiderskog brda.
(FOTO: M. Rašić)
Lažne veličine drmaju ovdašnjim bespućima, ne libeći se da u demagoškom maniru, uz neizbežni lirski tonalitet, drže pridike o moralu i poštenju, zaboravljajući da su u julsko-avgustovskom tumaranju >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Evropom sami zarili nož u srce srpskog fudbala.
Utandemu, bez grama stida, upisali su samo jednu pobedu iz osam pokušaja i to protiv amatera sa Islanda, inspirisanih veličnom Marakane i beogradskom žegom.
Trese se Srbija, a da se lopta čestito nije ni zavrtela, fudbal nam puca po svim šavovima. Titula evropskih šampiona bačena je odmah pod tepih, a liga u kojoj su stasali, baš zbog večitih i njihove opake zaljubljenosti u sebe, od engleskih medija dobila naziv „besmislena“…
I da sve bude obesmišljeno, retko je ko od tih momaka, prvaka Evrope, stasao na Autokomandi. Njihovi koreni su u Radu, OFK Beogradu, Vojvodini, Jagodini…
Kreatori anonimnih saopštenja, za to vreme, jašu apokaliptičnim poljima, tražeći šansu da dokrajče i ono malo što nisu uspeli u prethodnim, vremenski kratkoročnim, poduhvatima.
Ljubomorno čuvajući sebe, ne hajući za veliku većinu ljudi željnih čiste i poštene igre na terenu. Daleko od kancelarija i pečatiranih besmislica.
S jasnom dijagnozom, u filozofiji francuskog kralja Luja 16. – posle mene potop.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.