Nuno Gomeš u poseti FK Sarajevo

Izvor: B92, 05.Sep.2018, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nuno Gomeš u poseti FK Sarajevo

Nuno Gomeš, bivši proslavljeni napadač reprezentacije Portugala, prethodnih nekoliko dana boravio je u Sarajevu kako bi posetio Fudbalski klub Sarajevo.

U ponedjeljak, 3. septembra, Gomeš je u Trening centru FK Sarajevo u Butmiru posmatrao trening A reprezentacije Bosne i Hercegovine u društvu Generalne direktorke FK Sarajevo Sabrine Buljubašić i koordinatora za sportski segment, Emira Hadžića.

Gomeš je u Sarajevo stigao na poziv Sabrine Buljubašić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kako bi održao predavanje članovima Akademije FK Sarajevo.

Zahvalna sam mom prijatelju Nuni Gomesu koji se odazvao na poziv da poseti naš klub i druži se sa polaznicima Akademije FK Sarajevo. Nuno je bio sjajan fudbaler, ostvario je mnogo toga u svojoj karijeri i sigurno da ima mnogo toga za reći mladim polaznicima Akademije FK Sarajevo, prenijeti im svoje znanje i iskustvo, koje će im pomoći u njihovom razvoju", izjavila je Generalna direktorica FK Sarajevo, Sabrina Buljubašić.

“U Bosni i Hercegovini sam bio ranije sa reprezentacijom Portugala kada smo igrali plej-of protiv bh. ekipe, ali ovaj put sam tu zbog dugogodišnjeg prijateljstva sa Sabrinom. Imao sam priliku da prošetam gradom i i popijem vode sa Baščaršije, jer mi je Sabrina rekla da to znači da ću se vratiti. Zaista sam oduševljen iskustvom koje sam stekao ovde, i drago mi je da sam razgovarao sa polaznicima Akademije, te se nadam da im moja iskustva pomoći", izjavio je Nuno Gomeš.

Osim posete prostorijama kluba i Trening centru u Butmiru, Portugalac je iskoristio slobodno vreme da obiđe Sarajevo, a prilikom šetnje iskoristio je priliku da donira školski pribor i na taj način se priključi humanitarnoj akciji “Budi drug” koju je pokrenuo FK Sarajevo.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.