Novine na Ostrvu: Četvrta izmena u FA kupu!

Izvor: MozzartSport.com, 27.Jul.2016, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novine na Ostrvu: Četvrta izmena u FA kupu!

Ali tek od četvrtfinala...

Tradicionalni Englezi ne vole mnogo novotarije, ali kako je navijač - novopečeni fudbalski radnici će reći "mušterija" - ipak na prvom mestu, naredna sezona u FA kupu doneće veliku promenu. Timovima će, naime, biti omogućeno da u kasnim fazama takmičenja koriste četiri izmene.

Tačnije - od osmine finala, a tamo će se igrati na “zlatni gol“. Odnosno, ko prvi postigne gol u produžetku - ide dalje. Ta nova, četvrta izmena, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << mogla bi da se koriste tek u produžetku. Naravno, u pitanju je samo probni period, pa ostaje da se vidi da li će se promena pravila primiti u javnosti.

Podsetimo takođe, da u FA kupu od ove sezone, opet od četvrtfinala, neće biti repriziranja utakmica ako je rezultat na kraju prvog meča nerešen.

"Sa tehničkog stanovišta, biće zanimljivo da vidimo kako će treneri koristiti tu četvrtu izmenu. Videćemo i kakav je njen uticaj na konačan rezultat. Mislili smo i o igračima i velikom broju utakmica koje odigraju tokom sezone", rekao je izvršni direktor Fudbalskog saveza Engleske Martin Glen.

(FOTO: Action Images)
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.