Novi vlasnici Milana žele u LŠ 2018.

Izvor: RTS, 14.Apr.2017, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi vlasnici Milana žele u LŠ 2018.

Novi vlasnici Milana imaju za cilj da taj fudbalski klub ponovo postane vodeća sila evropskog fudbala, a to žele da ostvare kombinacijom jakih pojačanja i talentovanih mladih igrača kao što je golman Đanluiđi Donaruma.

Kineski konzorcijum, predvođen Li Jonghongom, u četvrtak je zvanično preuzeo Milan, nakon nekoliko odlaganja, čime >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je završena 31-godišnja vladavina Silvija Berluskonija.
Milan je za vreme Berluskonija osvojio osam titula u Seriji A i pet u Ligi šampiona, ali je u poslednjih nekoliko godina u krizi. Trenutno je šesti na tabeli italijanskog šampionata, a poslednji put je u Ligi šampiona igrao u sezoni 2013/14.
"Cilj u narednih nekoliko godina je da se stvori ekipa koja je konkurentna i ambiciozna. Mislimo da to može da se ostvari u kratkom vremenskom periodu", rekao je novi direktor kluba Marko Fasone.
"Mi smo Milan i ne možemo da kažemo: 'Polako, pa ćemo videti šta će se desiti.' Ideja je da se vratimo u Ligu šampiona što je pre moguće, cilj je da u tom takmičenju budemo već od sezone 2018/19. Uefa nam je malo pomogla odlukom da iz Italije četiri kluba idu direktno u Ligu šampiona, tako da sam siguran da će i Milan biti tamo", dodao je on.
Jedan od prioriteta novih vlasnika Milana je da sa Donarumom potpiše novi, dugoročni ugovor.
Donaruma je u februaru napunio 18 godina, ali je već branio za reprezentaciju Italije i privukao pažnju velikih klubova.
"Postoji želja da se to brzo završi i da Điđi bude stub budućnosti Milana", rekao je Fasone.
Fasone i novi vlasnici već razmišljaju o narednoj sezoni i žele da trener Vinčenco Montela do početka jula na raspolaganju ima "60-70 odsto tima".
"Voleli bismo da u klubu imamo jedno ili dva zaista velika imena. Ali, između obećanog i urađenog stoji volja samog igrača koju moramo da poštujemo", rekao je on.
Fasone je naveo i da novi vlasnici planiraju da reše problem stadiona.
"Svaki klub koji je napravio svoj stadion, udvostručio je prihode za godinu dana. Pogledajte Juventus, Bajern i Arsenal. To hoćemo da uradimo", rekao je Fasone.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Novi vlasnici Milana: "UEFA nam je pomogla, idemo u LŠ 2018. godine"

Izvor: Sportske.net, 14.Apr.2017

Novi vlasnici Milana imaju za cilj da taj fudbalski klub ponovo bude sila u evropskom fudbalu, a to žele da ostvare kombinacijom jakih pojačanja i talentovanih mladih igrača kao što je golman Đanluiđi Donaruma...Kineski konzorcijum predvođen Jonghong Lijem u četvrtak je zvanično preuzeo Milan,...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.