Novi ugovor selektoru Estonije

Izvor: B92, 24.Okt.2011, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi ugovor selektoru Estonije

Fudbalski savez Estonije produžio je saradnju sa selektorom Tarmom Rutlijem do kraja 2013. godine.

Rutli je na tu poziciju, po drugi put u karijeri, došao u januaru 2008. Rutli je prethodno bio selektor Estonije od 1999. do 2000. godine.

Kako se navodi, novi ugovor došao je kao nagrada za dobre rezultate u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 2012. u Poljskoj i Ukrajini.

Reprezentacija Estonije zauzela je drugo mesto u Grupi C, iza Italije, a ispred Srbije, Slovenije, Severne Irske i Farskih Ostrva, što je najveći uspeh nacionalnog tima te zemlje.

U baražu za plasman na Evropsko prvenstvo, Estonija će igrati protiv Republike Irske. Prva utakmica je 11. novembra u Talinu, a revanš četiri dana kasnije u Dablinu.

Rutli će bez obzira na učinak u baražu voditi reprezentaciju Estonije i u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu. Estonci će se za plasman na šampionat u Brazilu takmičiti u Grupi D sa Holandijom, Turskom, Mađarskom, Rumunijom i Andorom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Selektor Estonije “zaradio” produženje ugovora

Izvor: Sportski Žurnal, 24.Okt.2011

Fudbalski savez Estonije produžio je saradnju sa selektorom Tarmom Rutlijem (57) do kraja 2013. godine, preneo je sajt UEFA. On je na tu poziciju, po drugi put u karijeri, došao u januaru 2008, a prethodno je bio selektor Estonije od 1999. do 2000. godine.. . Kako se navodi, novi ugovor došao je kao...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.