Novi početak Aleksića

Izvor: Sportski Žurnal, 23.Mar.2011, 02:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi početak Aleksića

Reprezentativni dres, pripreme u Novom Sadu, treninzi na terenima u FC „Vujadin Boškov”. Danijel Aleksić ponovo je tu gde je fudbalski odrastao i odakle je pre nešto više od godinu dana otišao u svet, prvo u Italiju, onda u Nemačku.
Po sjaju u očima vidi se da je talentovanom napadaču ovih dana puno srce:

– Uvek sam srećan u reprezentaciji, ona je spas za mene. Tu sam dobijao šansu da se pokažem, da igram i dajem golove. Lepo mi je kad sam okružen bliskim ljudima i kad na svakom koraku srećem poznata lica.
Iako ima samo 20 godina, iza njega je poduži reprezentativni staž u raznim selekcijama. Po tome je na spisku Aleksandra Jankovića među najiskusnijima, ali je u isto vreme svestan da mu ta okolnost nameće dodatne obaveze u predstojećim kontrolnim utakmicama sa Bugarskom u petak u Inđiji i Ukrajinom idućeg utorka na „Karađorđu”:
– Svaka utakmica u nacionalnom dresu, svejedno da li je u pitanju prijateljska ili takmičarska, doživljavam kao nešto posebno. Mi se kao grupa još formiramo i pripremamo za ono što nas očekuje na jesen u kvalifikacijama, ali ovo je neka vrsta i novog početka za mene. U poslednje vreme ne igram standardno u klubu i zato mi je stalo da predstojeće dve provere sa Bugarima i Ukrajincima pred našom publikom odigram najbolje što mogu.
Posle kratke i neuspešne epizode u Đenovi, u koju je iz Vojvodine otišao prošle zime, put ga je dalje odveo u Nemačku, u redove drugoligaša Grojter firta:
– Početak je bio dobar jer sam igrao redovno, ali u poslednje vreme više vremena provodim na klupi nego na terenu. Sve se okrenulo zbog jednog nepravednog isključenja. Tim je bez mene zaređao sa dobrim rezultatima i sada moram da čekam novu šansu.
Nije od onih koji se kad im ne ide teše ugovorom i zarađenim novcem:
– Neću da kažem da je novac nebitan, ali meni je ipak najlepše kad sam na terenu, kad postižem golove, a moja ekipa pobeđuje. Nadam se da će mi uskoro biti bolje u Grojter firtu. U vrhu smo tabele i pred nama je još mnogo utakmica. Igre u reprezentaciji Srbije treba da mi pomognu da podignem formu i budem spreman za novi početak u nemačkom fudbalu. Zato svim srcem želim da se pokažem u dve predstojeće utakmice u kojima se nadam pobedama. One su potrebne zbog samopouzdanja, i reprezentaciji i meni lično  – kaže Danijel Aleksić, svojevremeno proglašen najvećim talentom u srpskom fudbalu, kojem posle odlaska u inostranstvo baš ne cvetaju ruže.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.