Novi fudbalski teren u Vrnjcima

Izvor: RTS, 29.Okt.2019, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi fudbalski teren u Vrnjcima

U Vrnjcima kod Vrnjačke Banje otvoren je prvi od tri planirana fudbalska terena na kojima će se trenirati i odigravati utakmice. Fudbalski stadion će biti deo budućeg velikog centra koji će doprineti razvoju seoskog sporta i sportskog turizma u Vrnjačkoj Banji.
Vrnjci su stariji od Vrnjačke Banje. U ataru sela su podignute prve terme u 19. veku i otuda naziv >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vrnjačka Banja. Vrnjci svoje ime duguju pak opančarima iz ovih krajeva. Mirko Strugarević, poslednji opančar u Vrnjačkoj Banji objašnjava kako.

"Trudimo se da zadržimo staru tradiciju izrade naših opanaka, srpskih, šumadijskih. Jedan od izrade ili procesa u izradi pletenja opanaka "vrnjčanje"," kaže opančar Mirko Strugarević.
Vrnjčanje, dakle, Vrnjci pa Vrnjačka Banja. Vrnjci su zaslužni za još jedan brend. Mineralnu vodu. Sada imaju i jedini fudbalski teren u Vrnjačkoj Banji gde će igrati domaćin OFK Vrnjci i poznatiji zonski ligaš Goč. Teren zauzima površinu od 7.200 metara kvadratnih i zadovoljava sve standarde za odigravanje utakmica.
"Aktivirali smo se svi. Ja ispred njih kao predsednik Mesne zajednice i mnogo toga još imamo u planu da odradimo", navodi Jelena Srejić, predsednica Mesne zajednice Vrnjci.
Prvu utakmicu su odigrali pioniri iz dva kluba. Ognjen Karavesović iz Fudbalskog kluba Goč kaže da je teren lep i za treniranje i za utakmice i nada se da će dugo još da ostane takav.
Za rekonstrukciju stadiona u Vrnjcima izdvojeno je 25 miliona dinara iz lokalnog i budžeta ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu.
"Uveren sam da će veliki klubovi poput Partizana, Zvezde, Vojvodine, siguran sam svoje selekcije slati ovde u Vrnjačku Banju. Ovim se otvara još jedan, rekao bih, novi dijapazon mogućnosti ovde u Banji", kaže Branko Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave.
Pored travnatog u Vrnjcima će biti izgrađena još dva terena sa veštačkom podlogom. Vrnjci su naselje sa 600 domaćinstava i nešto više od 3.000 žitelja a u bliskoj budućnosti i sa velikim sportskim centrom.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.