Novi Beograd dobija novo igralište i sportski teren

Izvor: Studio B, 09.Jul.2012, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Beograd dobija novo igralište i sportski teren

U Bloku 11 B počela izgradnja sportskog terena, dečjeg igrališta i teretane na otvorenom.

Umesto postojećih, starih, dotrajalih rekvizita, kao i onih van funkcije, žitelji novobeogradskog Bloka 11b dobiće potpuno nove sadržaje. Na površini koja zauzima skoro 30 ari, radnici „Zelenila" započeli su rekonstrukciju sportskog terena i dečjeg igrališta između zgrada od broja 41 do 53 i od 55 do 71.

Sportski teren od asfalta površine 532 kvadratna metra predviđen >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je za mali fudbal i za basket sa jednom koš konstrukcijom. Predviđeno je da oko terena bude žičana ograda visine četiri metra. Dečje igralište, površine 224 kvadratna metra, biće pokriveno specijalno izlivenom gumom i na njemu će se nalaziti veliki broj dečjih rekvizita, izgrađenih u radionici „Zelenila": dve duple klackalice, pet duplih ljuljaški, kružna penjalica i jedan specijalni rekvizit. Igralište će biti ograđeno metalnom ogradom visine 1,2 metra.

Na jednom delu staze koja povezuje sportski teren i dečje igralište biće postavljena dva stola sa po dve šahovske table. Ova i još šest prilaznih staza (480 metara kvadratnih) uradiće se od betonskih ploča sive i bele boje sa manjim mozaicima na pojedinim potezima. Od postojećih stepenišnih silaza dva se obnavljaju, a ostala ukidaju. Novinu predstavlja i manji prostor (46 kvadratnih metara) smešten u produžetku igrališta, za vežbanje na otvorenom, zapravo teretana sa pet rekvizita. I ispod njih predviđena je gumena podloga kao zaštita.

Duž svih staza, kao i oko terena, igrališta i teretane postaviće se trideset klupa bez naslona i petnaest klupa sa naslonom, kao i pet betonskih đubrijera. Biće zasađeno i žbunje.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novom Beogradu igralište i teretana na otvorenom

Izvor: Glas javnosti, 09.Jul.2012

BEOGRAD - Javno komunalno preduzeće Zelenilo Beograd saopštilo je da je na Novom Beogradu počela izgradnja sportskog terena, dečjeg igrališta i teretane na otvorenom...Kako se navodi, radnici tog preduzeća počeli su rekonstrukciju sportskog terena i dečjeg igrališta u Bloku 11b, tako da će...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.