Nova sezona najverovatnije počinje 22. jula

Izvor: Sportske.net, 06.Jun.2017, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova sezona najverovatnije počinje 22. jula

Početak nove sezone u Super ligi se još ne zna, ali sve ukazuje na to da će biti 22. jula.

Nova sezona fudbalske Super lige Srbije počeće najverovatnije 22. jula, nakon što se sastane Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije.

Direktor Super lige Srbije Vladimir Bulatović rekao je danas za Sportske.net da je Zajednica sastavila dva predloga kalendara, što je u njenoj nadležnosti, ali da je usvajanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << tog kalendara u nadležnosti IO FSS.

"Mi smo FSS-u dali predlog dve verzije takmičenja. Naša obaveza je bila da napravimo predlog kalendara i mi smo to uradili. Radili smo ga dugo, više od mesec dana, i sada je na njima da to usvoje. Prvi predlog je bio da počne 15. jula, a drugi 22. jula. Naša želja je bila da to bude 15. jun, da bi klubovi imali vremena da se pripreme i da bismo završili ranije", rekao je Bulatović.

Evropske kvalifikacije počinju za srpske klubove počinju 29. juna. Crvena zvezda se okuplja na pripremama već u petak, 9. juna, a Partizan u ponedeljak, 12.

"Ako prvenstvo počne 22. jula to će biti veći problem zbog zgusnutog kalendara. Mi sezonu moramo da završimo ranije zbog Svetskog prvenstva u Rusiji. U septembru ćemo, recimo, imati pet prvenstvenih utakmica i jedan kup. Dakle, neki timovi će igrati po šest utakmica u septembru. Ali, mi na to ne utičemo", rekao je Bulatović.

Sastanak Izvršnog odbora FSS-a održaće se oko 15. juna, nakon čega će se definitivno znati datum početka nove sezone.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.