Nova Čelsi afera, majstori prevare, tata je lažni skaut!

Izvor: Sportske.net, 15.Nov.2018, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova "Čelsi afera", majstori prevare, tata je "lažni skaut"!

Čelsi u prethodna dva dana na svim naslovnim stranama, evo, prema "Fudbal liksu" još jednog primera kako su kršili direktno pravila.

Nova prevara Čelsija.

Kako rekosmo, klub je pod istragom zbog kršenja pravila o angažovanju maloletnih fudbalera, plus priča o Kanteu i njegovom odbijanju da vara zbog poreza preko of-šor zona je obišla svet.

Danas se pojavila nova, koja će dodatno narušiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << ugled kluba koji se suočava sa kaznom.

Naime, danski "Politiken" je objavio priču na osnovu dokumenata "Fudbal liksa", ovoga puta u pitanju je Andreas Kristensen.

Kod Kontea je bio standardan, sada je kod Sarija potonuo, ali već godinama važi za jednog od najperspektivnijih štopera Evrope.

Ali, na koji način su došli do njega?

Prvo su zaposlili oca kao lažnog skauta pre šest godina, dali mu veliku platu, u pitanju je očigledna prevara koja je u suprotnosti sa pravilima PL.

Pomenuti Sten Kristensen nikada nije radio kao skaut, bio je trener golmana u Brondbiju. Plaćen je od strtane Čelsija oko 600 000 funti, što je samo zavesa za dolazak u Englesku, čime se stekla mogućnost da njegov sin potpiše za Čelsi, odnosno preseli se na ostrvo kao 16-godišnjak. On je dve sezone kasnije debitovao za prvi tim, pa je poslan na kaljenje u Gladbah 2015. Dve godine kasnije, vratio se u klub, prošle godine je bio najbolji mladi igrač u Čelsiju, sa kojim je svojevremeno osvojio i Ligu šampiona za mlade.

Ali, sada, kako rekosmo nema mesta u startnoj postavi, rehabilitovan je Luiz, Ridiger ima prednost, a igrač i njegov otac su odbili da komentarišu navode danskog lista.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.