Njukasl smenio trenera

Izvor: RTS, 06.Dec.2010, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njukasl smenio trenera

Kris Hjuton nije više trener Njukasl junajteda. Posle poraza od VBA, uprava kluba sa "Sent Džejms parka" uručila otkaz treneru koji je ekipu uveo u Premijer ligu. Ostrvski mediji bave se nagađanjima ko bi mogao da postane Hjutonov naslednik.

Engleski Njukasl otpustio je dosadašnjeg trenera Krisa Hjutona, posle poraza od Vest Bromvič Albiona (3:1). "Svrake" su u Birmingemu zabeležile sedmi poraz u sezoni, a uprava kluba najavila je da "želi iskusnijeg trenera, koji će povući >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tim napred".

"Fudbalski klub Njukasl danas je završio saradnju sa Krisom Hjutonom. Sa njim, iz kluba odlazi i trener golmana Pol Baron. Uprava bi želela da se zahvali Krisu na velikoj zasluzi prilikom ulaska kluba u Premijer ligu", saopštila je uprava Njukasla.

Ostrvski mediji već nagađaju ko bi mogao da zameni Hjutona, koji je u poslednjih pet mečeva osvojio samo dva boda u Premijer ligi. Pominju se imena Martina O'Nila, Đanfranka Zole, Stivena Meklarena, kao i Rafe Beniteza i Alena Širera, koji je već bio šef stručnog štaba "svraka".

Ipak, odluka uprave kluba da otpusti menadžera nije naišla na pozitivan odgovor navijača Njukasla, koji su više nego zadovoljni pobedom protiv Sanderlenda (5:1) u velikom derbiju, do koje ih je odveo Kris Hjuton.

Na vodenicu Hjutona ide i činjenica da je Irac vodio tim bez pomoćnika od 18. oktobra, kada je Kolin Kaldervud napustio klub i preuzeo škotski Hibernijan.

Uprava bi najradije angažovala Pitera Birdslija, koji je aktuelni trener drugog tima "svraka", ali ostaje da se vidi ko će biti novi trener Njukasla.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.