Ništa od najveće kazne u istoriji Premijer lige

Izvor: B92, 26.Feb.2024, 16:02

Ništa od najveće kazne u istoriji Premijer lige

Fudbalskom klubu Everton smanjena je kazna zbog kršenja pravila Finansijskog fer-pleja, sa gubitkom od 124 miliona funti – skoro 20 više od dozvoljenog.

"Karamelama" je u novembru prošle godine oduzeto 10 bodova, što je bio presedan u istoriji Premijer lige.

Ta kazna je ublažena i sada iznosi šest bodova, nakon što je klub uložio žalbu sudskom veću Premijer lige

"Nezavisni žalbeni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odbor je zaključio da će trenutni odbitak Evertona biti šest bodova. Klub je priznao kršenje pravila i uložio žalbu na devet tačaka, od kojih je usvojena na dva. Ova revidirana sankcija stupa odmah na snagu", saopštili su iz Premijer lige.

Everton je priznao krivicu za malverzacije u sezoni 202/21, kada su kršili pravila o profitabilnosti i održivosti. Po donošenju odluke o ublaženju kazne izrazili su zadovoljstvo i najavili nastavak saradnje sa Premijer ligom.

"Dok klub još razmatra odluku Nezavisne komisije, zadovoljni smo što je naša žalba rezultirala smanjenjem bodovnih sankcija. Bez obzira na ovu odluku i pozitivan ishod, Klub ostaje u potpunosti posvećen saradnji sa Premijer ligom u vezi sa tekućim postupcima pokrenutim za obračunski period koji se završava u junu 2023. godine. Klub još uvek razmatra šire implikacije ove odluke i u ovom trenutku neće davati dalje komentare", piše u zvaničnom saopštenju Evertona.

Četiri boda koji su time dobili biće izuzetno važni u nastavku borbe za ostanak u eliti. Everton sada ima ukupno 25 bodova, odnosno pet više od Lutona koji je prvi ispod crte. Time su sa 17. stigli na 15. mesto prvog ranga engleskog fudbala, ispred Notingem Foresta i Brentforda

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kazna Evertonu smanjena sa deset na šest oduzetih bodova

Izvor: Danas, 26.Feb.2024

Kazna izrečena fudbalskom klubu Everton zbog kršenja finansijskih pravila smanjena je danas sa deset na šest oduzetih bodova, saopštila je Premijer liga.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.