Nišlije pozvale sudijsku organizaciju i FSS da reaguju; Radaković: Klubovi nastavljaju sa pritiscima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2020, 14:47

Nišlije pozvale sudijsku organizaciju i FSS da reaguju; Radaković: Klubovi nastavljaju sa pritiscima

Fudbalsku klub Radnički iz Niša oglasio se saopštenjem u kojem otvoreno pita sudijsku organizaciju i Fudbalski savez Srbije (FSS) zašto ne reaguju na očigledne greške.

Nišlije su posebno apsotrofirale greške na prethodnoj utakmici protiv Vojvodine, nakon što je sudijski ekspert Zdravko Jokić na TV Arena rekao da su oštećeni u dve situacije, što je doprinelo pobedi Novosađana 1:0.

"Eminentni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stručnjak i član UEFA Zdravko Jokić rekao je da je Radnički oštećen jer je u 14. minutu utakmice postignuti gol iz ofsajda, kao i zbog nesviranja penala u 93. minutu, iako se vidi na snimku da je sudija Miloš Milanović bio udaljen oko dva metara i nije bio zaklonjen, tako da je mogao da lepo vidi spornu situaciju. Što nameće pitanje kako nije video?", piše u saopštenju Radničkog.

Da li je reč o namernim ili slučajnim greškama procenite sami, ističu iz Radničkog.

"Kako je moguće da sudija zbog toga što je dao žuti umesto crvenog kartona igraču na utakmici, koji je podigao nogu nad golmanom, bude kažnjen sa dve-tri utamice nesuđenja, a sudija sa ove utakmice nije doživeo takvu sudbinu".

Šta je radio posmatrač na utakmici Igor Paunović, koji je potvrdio da nije bilo ni penala, ni ofsajda na utakmici?

"Ovo nije prva ovakva utakmica, već je sličnih situacija bilo na poslednjih četiri-pet utakmica Radničkog. Svaka sudijska odluka treba da sa sobom nosi i odgovornost, ali dok to ne bude sveopšti princip najbolje je verovati samo svojim očima", poručuju iz Radničkog.

Radaković: Klubovi nastavljaju sa pritiscima na sudije

Nekadašnji arbitar Superlige Milan Radaković smatra da je današnje saopštenje Radničkog iz Niša još jedan u nizu neosnovanih napada na sudijsku organizaciju i FSS.

"Gledajući najnoviju analizu Zdravlja Jokića moram da naglasim da se potpuno slažem sa njegovim viđenjem. U meču Radnički - Vojvodina sudija Milanović je ispravno dosudio igranje lopte rukom od strane igrača Radničkog u kaznenom prostoru Vojvodine, tako da nije bilo govora o kaznenom udarcu zbog duelu posle toga", kazao je Radaković Tanjugu.

On je pozvao klubove da prestanu sa pritscima na sudije.

"Ujedno upućujem veliku podršku sudijama da nastave sa kvalitetnom i dobrim suđenjem i da ne podležu bilo kakvim pritiscima. I na kraju da naglasim i to da je Milanović najmlađi i najperspektivniji sudija koji se pojavio u Srbiji u proteklih 15 godina", rekao je Radaković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Zašto Sudijska organizacija i FSS ne reaguju?"

Izvor: B92, 06.Dec.2020

Fudbalski klub Radnički Niš oglasio se saopštenjem u kojem otvoreno pita sudijsku organizaciju i Fudbalski savez Srbije zašto ne reaguju na očigledne greške...Nišlije su posebno apsotrofirale greške na prethodnoj utakmici protiv Vojvodine, nakon što je sudijski ekspert Zdravko Jokić na TV Arena...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.