Izvor: JUGpress.com, 23.Feb.2021, 10:34

Niški „Carići” biće opet pravi „carevi”

NIŠ

Niški fudbalski Bubanj i ekipa fudbalskog kluba „Car Konstantin“ su, po mnogima, već godinama fudbalska institucija niškog fudbala. U svom devetdecenijskom postojanju prvenstvene fudbalske utakmice, za mnoge ljubitelja fudbala, su fudbalska poslastica u vremenu podnevnog nedeljnog matinea kada „carići“ na svom legendarnom fudbalskom stadionu „Bubanj” dočekuju svoje rivale.

Jesenji rezultati >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << fudbalera Car Konstantina u prvenstvu Srpske lige „Istok” nisu bili na očekivanom nivou, što priznaje i prvi čovek kluba Miroslav Milivojević, sa kojim smo, ovih dana, razgovarali u Leskovcu kada su njegovi fudbaleri odmerili snage sa Dubočicom u kontrolnom meču pred nastavak drugog dela prvenstva.

Po običaju, uz predsednika Milivojevića bio je i njegov najbliži saradnik, agilni i preduzimljivi Bratislav Ranđelović, čiji je angažovanje u radu kluba izuzetno veliko i dragoceno, tako da zajedničkim snagama čine sve da „carići” opet postanu istinski „carevi”.

Mi kao uprava kluba nismo zadovoljni postignutim rezultatima u jesenjoj sezoni. Ušli smo u prvenstvo sa velikim ambicijama da budemo u vrhu tabele. Posle odličnog starta i odigranih šest kola usledio je pad igre naše ekipe i doživeli smo tri uzastopna poraza, pa onda je bilo tri uzastopne pobede i onda opet tri uzastopna poraza da bi smo na kraju prvenstva u jesenjoj sezoni zauzeli 9. mesto na tabeli. Apsolutno nismo zadovoljni plasmanom u prvom delu prvenstva s obzirom na činjenicu koliko smo finansijskih sredstava uložili u ovu polusezonu, kako bi smo napravili rezultate dostojne renomeu našeg kluba – ocenjuje jesenji učenik svog kluba, predsednik Miroslav Milivojević, koji sa puno uspeha već više od dve decenije kormilari fudbalskim brodom niškog srpskoligaška.

JUGpress: Da li je, u pauzi prvenstva, bilo kadrovskih promena u igračkom pogonu?

Mi smo se odlučili da zadržimo kompletnu ekipu iz jesenjeg dela prvenstva, a iz kluba je otišao Ajdarević u prvoligašku ekipu „Jagodine“. Vratio nam se golman Stanković, a iz „Trepče“ iz Kosovske Mitrovice je došao Sekulić. U međuvremenu od povrede se oporavio Milutin Ivanović. Tu je i golman Perić, koji će po svemu sudeći sa nama biti prvih 4-5 kola, a potom karijeru nastavlja na Islandu. Imamo iskusnu ekipu sa prosekom od 25-26 godina, što je, što su po meni najbolje godine za jednog fudbalera.

JUGpress: Mnogi klubovi imaju problema sa mladim takozvanim „bonus” igračima. Kakva je situacija u tom pogledu u vašoj ekipi?

Mi nemamo probleme takve vrste. U Nišu postoji veliki broj privatnih škola fudbala za mlade igrače, a tu je još i superligaš Radnički, tako da u startnoj postavi imamo i po četiri „bonus” igrača. Uostalom, mi ne gledamo godište fudbalera, već nam je najvažniji kvalitet koji poseduje taj igrač. Eto, imamo u ekipi kapitena Lazarevića sa 39 godina, a on je i dalje nosioc igre i naš najbolji igrač.

JUGpress: Kada ste počeli sa priprema za prolećni deo prvenstva i pod čijom stručnom komandom?

Sa pripremama smo krenuli 24. januara, a ekipu je u zimskoj pauzi preuzeo i vodiće je poznato trenersko ime Slobodan Antonijević, sa kojim smo u prvenstvenoj sezoni 2001/2002 ušli u Prvu ligu Srbije. JUGpress: Koje su ambicije vašeg kluba u narednom periodu?Pošto nismo zadovoljni plasmanom u jesenjem delu prvenstva, najpre u nastavku takmičenja moramo voditi brigu oko našeg opstanka u ligi, što nam je i prioritet i to želimo da rešimo još u prvom delu prolećnog prvenstva. A potom da napravimo i nešto više, a to je plasman u gornji deo tabele. Verujem da imamo potreban potencijal da to ostvarimo.

JUGpress: Mnogi klubovi imaju probleme sa nedostatkom finansijskih sredstava. Da li, možda, i vaš klub muče isti ili slični problemi?

U prošloj sezoni nismo imali problema. Grad nas je, u finanasijskom delu, sagledao kao nikad do sada. Međutim, u našem gradu došlo je do promena ljudi koji vode brigu o sportu i njima je potreban jedan period sagledavanja posla i obaveza koji su pred njima, pa tako još nisu opredeljena sredstva za sport. Naša su nadanja da će i taj problem biti rešen u najskorije vreme.

JUGpress: Koja će ekipa, po vama, biti prvak srpskoligaškog „Istoka”?

Po meni ima tri kandidata za prvaka. A to je zaječarski „Timok 1919“, „Budućnost“ iz Popovca i „Vlasina“ iz Vlasotinca. Ekipa „Radničkog“ iz Svilajnca, po informacijama koje imamo, ostala je, praktično, bez ekipe iz jesenjeg dela, pa zato mislim da će ove tri ekipe voditi borbu za šampionsku titulu na srpskoligaškom „Istoku”.“I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.