Izvor: B92, 06.Apr.2020, 22:00

"Nisi muškarac ako se plašiš virusa"

Crnogorski fudbaler Ognjen Rolović nastupa za Minsk, klub iz Belorusije, gde se tokom pandemije koronavirusa praktično jedino igra fudbal.

On nije bio u protokolu za vikend u gradskom derbiju protiv Energetike, ali je zato dobio prostora u britanskom "Dejli mejlu".

"Glupo je da mi jedini igramo. U Belorusiji se ponašaju kao da je pandemija neka obična, svakodnevna pojava i da niko ne treba da se boji virusa. Ovde je neki čudan mentalitet – ako se plašiš >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << situacije, nisi muškarac", počeo je Rolović priču.

Rolović ističe da u Belorusiji nema nikakvih socijalnih ograničenja, osim one o distanci između osoba, te saveta građanima da peru ruke.

"Teško je usredsrediti misli na fudbal. Ne znate gde su bili drugi igrači, s kim su bili u kontaktu. Imate ugovor i ne možete reći „neću da igram ili treniram”, dok s druge strane imate porodicu koja strahuje i moli da se pazite kontakta. Tako ste zarobljeni između dve vatre. Mislim da slično misli 90 odsto igrača, i kada bi se oni pitali prvenstvo bi bilo na pauzi", dodao je Rolović.

Fudbalski savez Belorusije još uvek ne namerava da prekida prvenstvo.

"Mnogo je igrača u kontaktu s medijima, ali mišljenja su različita. Neki igrači su više zabrinuti, drugi manje, ali u prva dva kola nismo imali slučaj da igrač odbije da igra ili da napusti klupski kamp", kažu iz Saveza.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.