Niš: Druženje sa migrantima kroz utakmicu

Izvor: RTS, 18.Okt.2018, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš: Druženje sa migrantima kroz utakmicu

Migranti bez roditeljske pratnje koji su smešteni u Nišu odigrali su prijateljsku utakmicu sa svojim vršnjacima iz fudbalskog kluba Radnički i štićenicima Zavoda.
Deca migranti iz Irana i Avganistana, štićenici Zavoda za vaspitanje omladine u Nišu i juniori Radničkog, svi na istom fudbalskom terenu u mešovitim ekipama. Cilj nije bio pobeda, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << već druženje i uživanje u igri.
 
Neki od njih su nam rekli da ih je ova utakmica baš obradovala: "Drago mi što se družimo i uživamo u fudbalu. Ja sam jako zahvalan vašoj zemlji i ovom Zavodu, za način na koji su nas dočekali. Ovde imamo fantastične uslove, ja sam čak počeo da sviram violinu i voleo bih da ostanem u Srbiji".
"Dok sam bio u Iranu ja sam stalno igrao fudbal i ova utakmica me podsetila na te srećne dane iz mog destinjstva", dodaje njegov saigrač.
U niškom Zavodu za vaspitanje omladine smešteno je osmoro migranata iz Irana i Avganistana:
"Trenutno su nam svi kapaciteti popunjeni i Ministarstvo u svojoj evidenciji ima oko 60-oro dečaka i devojčica bez roditeljske pratnje i to je naš maksimum", kaže Milenko Nikić, savetnik u Ministarstvu za rad.
Uz pomoć Evropske unije koja podržava ovaj projekat u Zavodu je za migrante i štićenike napravljena nova kuhinja i donirana neophodna sportska oprema.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.