Nije Karadžić kriv što nije imao rivala

Izvor: Politika, 13.Jul.2012, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nije Karadžić kriv što nije imao rivala

Nikoga nije iznenadilo što će najstariji fudbalski predsednik u Evropi dobiti nov mandat u FSS. – Savo Milošević dobija šansu

Očekivanja su se obistinila – Tomislav Karadžić je odneo ubedljivu pobedu na izborima za predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS), koja doduše nije imala potpunu draž s obzirom na to da je do fotelje na Terazijama išao sam, bez ijednog protivkandidata. Onog časa kada su u Trenerskoj organizaciji potvrdili sopstvenu nesposobnost, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << da među sobom izaberu najboljeg i da skupštini daju svoje članove, bilo je potpuno jasno da će Karadžić ostati na čelu FSS

Nije Tomislav Karadžić kriv što mu niko nije izašao na crtu. Nije kriv ni što se takozvana fudbalska opozicija nije valjano pripremila niti iznela fudbalski program sa kojim bi ponudila bolje dane našem fudbalu. Milovan Đorić je ostao sam u svojim javnim razmišljanjima, bio je do kraja beskompromisan, a ostali koji su u nekim svojim stidljivim razmišljanjima želeli fotelju ili su se na kraju predomislili ili uplašili.

Đorić je pogrešio jer se olako upustio u „avanturu” iako svestan da nema šanse protiv čoveka iza koga je jedinstveno stala čitava fudbalska Srbija. Možda je u jednom momentu Đorić razmišljao i na predaju, ali oni koji ga znaju kažu da se nikada ne predaje.

Kradžić je najavio korenite promene. Najstariji fudbalski predsednik u Evropi (jedini rođen pre Drugog svetskog rata), koji je tu „titulu” nedavno preuzeo od Hrvata Vlatka Markovića, jeste svakako ličnost sa bogatim iskustvom. Karadžić je u prethodnom mandatu ostvario dva zamišljena cilja: odlazak reprezentacije u Južnu Afriku kao i izgradnju Kuće fudbala u Staroj Pazovi. Ostao je gorak ukus zbog toga što se nije otišlo na Prvenstvo Evrope, problema sa huliganima i sa još nekima iz fudbalskog sveta koji i dan danas pokušavaju da omalovaže njegov rad.

U mandatu koji će trajati do 2016. godine Karadžić je sebi i svojim najbližim saradnicima postavio nove ciljeve. Pokušaj da se napravi nacionalni stadion, jer većinu naših sportskih objekata je pregazilo vreme. Ako mogu Rumuni, Bugari, Poljaci, možemo i mi, ma kolika kriza bila. Drugi zadatak, takođe važan, jeste reorganizacija, jer postoji mišljenje da je dosadašnji način funkcionisanja prevaziđen.

Karadžić je prekjuče u Staroj Pazovi naglasio da će jedan od zadataka u narednom četvorogodišnjem periodu biti veoma važan – da spremi svog naslednika koji će biti spreman da u kontinuiranom radu nastavi proces oporavka srpskog fudbala a da će jedno od glavnih uloga upravo generalni sekretar Zoran Laković. Sveže ime među novim članovima izvršnog odbora svakako je i proslavljeni reprezentativac Savo Milošević. Ipak je opšti utisak da među članovima Izvršnog odbora FSS ima i ljudi koji ničim, bar do sada, nisu zaslužili da se nađu tu. Čini se da je Karadžić bio previše popustljiv prema pojedincima, ali vreme će pokazati.

D. Todorović

-----------------------------------------------------------

Ćutljivi Terzić

Nekadašnji predsednik FSS Zvezdan Terzić podigao je dva prsta za Tomislava Karadžića čime je odklonio svaku sumnju da je i on bio jedan od opozicionara u predizbornoj kampanji. Terzić je inače u veoma dobrim odnosima sa generalnim sekretarom Lakovićem, a na Skupštini FSS nije progovorio nijednu reč.

objavljeno: 14.07.2012
Pogledaj vesti o: Savo Milošević

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.