Ni rat loptu nije zaustavio

Izvor: Vesti-online.com, 14.Nov.2016, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ni rat loptu nije zaustavio

Malo je sela u opštini Brod u Republici Srpskoj koja su ostala uporna u čuvanju i negovanju sportske tradicije, kao što je to slučaj u Donjem Liješću, koje pripada Mesnoj zajednici Liješće, pre rata jednoj od teritorijalno i po broju stanovnika najvećih mesnih zajednica.

Tamo se punih 30 godina redovno održava fudbalski turnir, koji se po rečima ovogodišnjih organizatora nije zaustavljao ni u ratnim godinama.

Pored igrališta organizatori su ove godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << montirali šator pod kojim je bilo preko stotinu učesnika i gostiju jubilarnog fudbalskog turnira u Donjem Liješću, a među njima bio je i načelnik opštine Brod Ilija Jovičić sa opštinskom delegacijom.

Ovogodišnji prvi čovek organizacije turnira Branko Grabovac je na početku svečanosti povodom tri decenije ovog seoskog sportskog događaja pozdravio goste i učesnike i podsetio na početke tradicije koja se neguje dosta dugo.

- Naš fudbalski turnir na Josu traje punih 30 godina, a zanimljivo je da nije prekidan ni u vreme ratnih dešavanja i po tome je izuzetak. Zbog toga smo zahvalni svima koji su započeli turnir u malom fudbalu na Josu i koji su ga podržavali i organizovali - rekao je Grabovac.

Grabovac je pomenuo imena Danila Žarića, Branka Topića, Tome Žarića, Momira Jokanovića kao osnivača ovog turnira i pozvao sve učesnike i goste da minutom ćutanja odaju poštu njima, ali i svim drugim učesnicima ovog turnira koji više nisu među živima.

Među gostima bilo je i predstavnika iz drugih brodskih sela i mesnih zajednica, a posebno su pozdravljeni Vlado Čerek, ugostitelj koji je na svečanost doveo dvojicu nastavnika sa Kosova i Metohije koji su u brodskoj opštini boravili sedam dana sa grupom od 70 svojih učenika.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.