Neredi u Mostaru

Izvor: RTS, 02.Apr.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neredi u Mostaru

Slavlje zbog pobede fudbalske reprezentacije BiH u Zenici nad Belgijom, na mostarskim ulicama pretvorilo se u incidente. Snimci s ulica objavljeni na internet portalima svedoče o pogrdnim nacionalističkim uzvicima,te "slavlju" pod ratnim zastavama Armije BiH i zastavama Turske.

Grupe navijača noćas su u dva navrata napale policiju u Mostaru koja je posle pobede fudbalske reprezentacije BiH sprečila velike grupe ljudi da pređu Bulevar, nekadašnju liniju razdvajanja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << grada koji je još podeljen na većinski bošnjački i pretežno hrvatski deo.

Policija Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) sprečila je veće nerede kada je više od 300 navijača koji su proslavljali pobedu krenulo sa istočne prema zapadnoj strani grada.

Sinoćnji snimci s mostarskih ulica koji su objavljeni na internet portalima svedoče o pogrdnim nacionalističkim uzvicima, te ''slavlju'' pod ratnim zastavama Armije BiH i zastavama Turske.

Direktor policije kantonalnog MUP-a Himzo Đonko rekao je Srni da jedna grupa navijača  napala policiju, ali su ih specijalci razbili upotrebom suzavca.

Dodao je da  oštećeno nekoliko policijskih automobila i nekoliko izloga.

Đonko je rekao da je policija privela tri osobe i da se radi na prepoznavanju još jednog broja napadača.

Sva sportska takmičenja u Mostaru događaji su visokog rizika, pa stoga policija uvek u ovakvim situacijama angažuje svo raspoloživo ljudstvo.

Kako je Srni potvrđeno u MUP-u sva mostarska policija bila je na ulicama, dok su na Bulevaru, nekadašnjoj liniji razdvajanja, bili raspoređeni specijalci.

U mostarskoj policiji navode da se ozbiljno pripremaju i za gradski derbi između klubova ''Velež'' i ''Zrinjski'' koji bi trebalo da bude odigran u sredu, 8. aprila, a koji je procenjen kao događaj visokog rizika.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.