Nekadašnji asistent El Loka novi selektor Čilea

Izvor: B92, 28.Maj.2022, 08:45

Nekadašnji asistent "El Loka" novi selektor Čilea

Fudbalski savez Čilea imenovao je za novog selektora Eduarda Berisa, nakon što se ta selekcija nije plasirala na Svetsko prvenstvo u Kataru.

Ugovor sa 52-godišnjim argentinskim stručnjakom će važiti do kraja kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026., saopšteno je noćas.

Urugvajac Martin Lasarte dobio je otkaz u aprilu nakon što Čile drugi put zaredom nije izborio plasman na Svetsko prvenstvo.

Člie je zauzeo sedmo mesto u kvalifikacijama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u kojima igra 10 reprezentacija, ali osporava nastup Ekvadora u Kataru, zbog navoda da Bajron Kastiljo nije imao pravo igranja.

Beriso je u kvalifikacijama vodio Paragvaj, a otkaz je dobio u oktobru prošle godine, nakon poraza od Bolivije (4:0). Paragvaj je kvalifikacije završio na osmom mestu.

Od 2007. do 2011. Beriso je bio pomoćnik selektora Čilea Marsela Bjelse. Takođe je vodio Seltu, Sevilju i Atletik Bilbao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.