Nejmar: Plakao sam zbog povrede posle meča sa Srbijom; Alves: Hrvatska škola fudbala je slična srpskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2022, 11:35

Nejmar: Plakao sam zbog povrede posle meča sa Srbijom; Alves: Hrvatska škola fudbala je slična srpskoj

Brazilski fudbalski reprezentativac Nejmar priznao je da je cele noći plakao kada je povredio desni skočni zglob, zbog čega je morao da propusti dve utakmice grupne faze na Svetskom prvenstvu, prenosi španska Marka.

Nejmar se povredio na meču prvog kola grupe G protiv Srbije (2:0), a potom je morao da propusti duele sa Švajcarskom (1:0) i Kamerunom (0:1). Fudbaler Pari Sen Žermena se vratio u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tim Brazila na sinoćnjem meču osmine finala Mundijala protiv Južne Koreje (4:1), a postigao je jedan gol za svoj tim.

Dani Alves: Hrvatska škola fudbala je slična srpskoj, neće nam biti lako

Brazilski fudbalski reprezentativac Dani Alves izjavio je danas da će njegovom timu Hrvatska da bude težak protivnik u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Kataru, prenosi sajt Gol.

"Hrvatska je težak protivnik sa dobrim fudbalerima, koji igraju u evropskim klubovima. Njihova škola fudbala je slična srpskoj. Moramo da se prilagodimo njihovom stilu igre i da dobro isplaniramo meč", rekao je Alves.

Brazil je u osmini finala SP savladao Južnu Koreju sa 4:1, dok je Hrvatska tek posle boljeg izvođenja penala eliminisala Japan ukupnim rezultatom 4:2.

Pobednik duela Hrvatska - Brazil igraće u polufinalu SP sa boljim iz meča Argentina - Holandija. Alves je dobar prijatelj sa kapitenom Argentine Lionelom Mesijem.

"Šta da kažem o Mesiju? Sve prolazi kroz njega, kroz njegove noge. On je u brutalnoj formi. Sve što moramo da uradimo jeste da se borimo za naš cilj. Iz poštovanja prema Hrvatskoj moramo da mislimo na taj meč, pošto smo u četvrtfinalu, a ne u polufinalu. Hrvatska je puna kvaliteta i zaslužuju 110 odsto naše pažnje", zaključio je Alves, koji je trenutno član meksičkog Unama.

"Plakao sam celu noć posle toga, ali na kraju je sve ispalo dobro. Vredelo je ostati sledeći dan 11 sati sa fizioterapeutom, a onda i dan posle", rekao je Nejmar za brazilsku televiziju Globo.

On je postao treći brazilski reprezentativac koji je postigao golove na tri različita Mundijala posle Pelea i Ronalda.

"Ponosan sam što sam dostigao rekorde koje nisam mogao da zamislim", istakao je Nejmar.

On je istakao da ekipa sanja da osvoji titulu na SP u Kataru.

"Moramo da idemo korak po korak. Ostale su još tri utakmice, spremni smo i koncentrisani da osvojimo trofej", rekao je Nejmar.

Brazil će u četvrtfinalu Mundijala u Kataru igrati protiv Hrvatske.

Tite i Paketa odgovorili Kinu: Ples je naš simbol sreće zbog postignutog gola

Selektor Brazila Tite odgovorio je bivšem reprezentativcu Republike Irske Roju Kinu koji je fudbalere Brazila optužio za nepoštovanje rivala zbog plesa posle postignutih golova na meču sa Južnom Korejom u osmini finala Svetskog prvenstva u Kataru, prenosi sajt Gol.

"Moraću da budem pažljiv, jer će uvek da bude zlonamernih, koji će reći da je u pitanju nepoštovanje. Za nas je to demonstracija sreće", izjavio je Tite.

Brazilski fudbaler Lukas Paketa izjavio je da njegova selekcija poštuje sve protivnike.

"Ples je naš simbol sreće zbog postignutog gola. Ne radimo to iz nepoštovanja, ne slavimo pred protivničkim igračima. Ako se to nekome ne sviđa, šta da mu radim. Mi ćemo se truditi da nastavimo da postižemo golove i plešemo. Mi smo grupa koja voli da pobeđuje i slavi svoje golove i pobede. Svako ima pravo na svoj izbor, bitno je da poštujemo jedni druge", izjavio je Paketa.

Zlatko Dalić: Brazil je najmoćnija reprezentacija na SP

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić izjavio je da je Brazil najmoćnija reprezentacija na Svetskom prvenstvu u Kataru.

"Lepo je biti među osam najboljih na svetu, zasluženo smo to izborili u teškoj utakmici. Malo smo slavili po povratku hotel. Još nisam pogledao utakmicu, bio sam iscrpljen. Posebna mi analiza nije potrebna, igrali smo dobro. Prvo poluvreme smo nametnuli svoj stil, a posle toga smo ušli u nepotrebnu nervozu sa nekoliko grešaka, što smo kasnije popravili", rekao je Dalić, prenosi Indeks hr.

"Brazil je najmoćnija na SP. Imaju kvalitet, širinu ekipe, to je zastrašujuće. Očekuje nas veliki ispit protiv ekipe koja voli da se nadigrava. Moraćemo dobro da se pripremimo. Nemamo razlog da se plašimo, moramo da uđemo sa puno vere i samopouzdanja. Možda se prerano sastajemo, bilo bi bolje da je finale...", kazao je Dalić.

On je ponovio da je Brazil favorit na ovom meču.

"Nemojmo da se lažemo, Brazil je favorit, ali ne plašimo se i nećemo da se predamo. Ima sjajnu atmosferu i vrhunske igrače. Međutim, verujem da možemo da im se suprotstavimo. Nije pametno ići u nadigravanje sa Brazilom. Oni su favoriti, ali ni mi nismo mi autsajderi", zaključio je Dalić.

Van Gal: Brazilski fudbaleri me nisu impresionirali

Selektor fudbalske reprezentacije Holandije Luj van Gal izjavio je da ga nije impresionirala igra Brazila na meču protiv Južne Koreje u osmini finala Svetskog prvenstva u Kataru.

"Gledao sam kako igra Brazil i čitao šta se piše o njima u holandskim medijima. Svi pričaju da njihova igra pršti, da je predivna. Ja sam video jedan običan tim, koji igra na kontre. Fudbaleri Južne Koreje su napadali, a Brazil je samo igrao na kontranapade. Ništa više", rekao je Van Gal za holandsku televiziju.

Brazil će u petak u četvrtfinalu SP igrati sa Hrvatskom, dok će se Holandija sastati sa Argentinom.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

NEJMAR PRIZNAO: Plakao sam cele noći posle Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Dec.2022

Nije mu bilo lako...Brazilski fudbalski reprezentativac Nejmar priznao je da je cele noći plakao kada je povredio desni skočni zglob, zbog čega je morao da propusti dve utakmice grupne faze na Svetskom prvenstvu, prenosi španska Marka...Nejmar se povredio na meču prvog kola grupe G protiv Srbije...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.