Nedodirljivi Real i Barsa? Razmislite opet – La Liga je postala pakleno teška!

Izvor: MozzartSport.com, 05.Jan.2015, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nedodirljivi Real i Barsa? Razmislite opet – La Liga je postala pakleno teška!

Prvih pet timova na tabeli deli svega šest bodova. Tako uzbudljivo u ovom periodu nije bilo više od deset godina

Retoričko pitanje o tome koja je "najbolja ligi na svetu" kada je reč o Primeri gotovo uvek za odgovor dobija tezu da su Real Madrid i Barselona fudbalski ubili španski šampionat. Ove sezone međutim sasvim drugačija priča, a prve utakmice u 2015. dale su nam savršen šlagvort da pokušamo da osporimo teoriju da na Pirinejima postoje samo dva kluba. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

Uostalom, titula prvaka ovih 12 meseci krasi trofejnu vitrinu Atletikovog Visente Kalderona, a novi ciklus takmičenja samo je put do naslova za najboljeg učinio dodatno trnovitim. Jer posle španskih giganata i prkosnog Atletika u trku su se uključili i probuđeni Valensija i Sevilja.

S obzirom na to da na Santjago Bernabeu i Kamp Nou mogu da računaju na maltene neograničene budžete veliko je naravno pitanje da li će uslovno rečeno "mali" uspeti da izdrže maraton do maja, ali za sve ono učinjeno u prvom delu sezone zaslužuju sve pohvale.

Pet prvih timova na tabeli naime deli svega šest bodova što se nije desilo punu deceniju!

Real je prvi sa 39, Barselona i Atletiko mu dišu za vrat sa kote 38, Valensija sa 34 boda čeka šansu iz senke, dok Sevilja vreba sa stepenika ispod – 33 boda. Pritom Andalužani imaju i meč manje, koji doduše treba da odigraju baš protiv madridskog Reala i to u Madridu.

Poslednji put kada je na Bogojavljenje bila ovako mala razlika, izračunala je madridska Marka, igrala se sezona 2001/2002. Real je tada bio prvi, a iza – druga su vremena bila – Betis, Alaves, Deportivo i Selta. Svi na odstojanju od svega tri boda.

Kraj sezone još je daleko – Real i Barsa i dalje važe za apsolutne favorite, ali deluje da će i ove, kao i prošle takmičarske godine granica od 100 bodova ostati van domašaja španskih klubova. Atletiko, Valensija i Sevilja se ne šale, a tu su i Viljareal, uvek nezgodni domaćini iz Baskije Atletik Bilbao i Real Sosijedad...

Jaz između Reala i Barse i "ostalih" više nije toliko izražen. Uostalom svih pet prvoplasiranih timova na tabeli doživeli su po tri poraza.

(FOTO: Action Images)
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.