Nećemo odstupiti ni za pedalj

Izvor: Glas javnosti, 26.Jul.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nećemo odstupiti ni za pedalj

Uporedo sa pripremama fudbalera za olimpijski turnir i Fudbalski savez Srbije vodi diplomatsku borbu da se u avionu za Kinu nađu Gojko Kačar (Herta), Stefan Babović, Filip Đorđević (Nant) i Duško Tošić (Verder), kojima klubovi nisu dozvolili da se priključe reprezentaciji.

- Naša administracija je na vreme poslala dopise njihovim klubovima, a propisi FIFA su jasni - svi do jednog su dužni da puste igrače mlađe >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << od 23 godine na Olimpijske igre. Imamo podršku iz Ciriha, ali i OKS, u stalnoj smo komunikaciji sa ovim organizacijama. U ovoj situaciji nemamo nameru da odustanemo ni za pedalj - nedvosmislen je generalni sekretar FSS Zoran Laković.

Herta, Nant i Verder mogli bi debelo da plate, ukoliko ne puste srpske reprezentativce.

-U pravilniku FIFA se kaže da kazne mogu biti sprovedene na više načina - kroz oduzimanje bodova, izbacivanje u niži rang, ali i novčane globe. Zato smo uvereni da ćemo imati na raspolaganju četvoricu igrača. U ponedeljak ili utorak jedan od sudija FIFA će na dnevnom redu imati 50 slučaja, među kojima će biti i naš - najavljuje Laković.

Prema rečima generalnog sekretara, pritisci na naše igrače proteklih dana su bili stravični.

- Bilo je svega. Pretili su im suspenzijama, novčanim kaznama, raskidom ugovoraÖ Nekima su čak i oduzimali pasoše - otkrio je Laković, misleći na Kačara i Tošića, dok je Nant bukvalno iz aviona vratio Babovića i Đorđevića.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.